Napadač Vatrenih

Petar Musa: “Pun sam samopouzdanja, želim pomoći reprezentaciji i zabiti gol”

Davor Petrović

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Do sada je uknjižio pet golova i tri asistencije za Benficu u svim natjecanjima, s time da je na četiri utakmice bio starter, a sedam navrata je ulazio s klupe



ZAGREB Nevjerojatan niz ozljeda Andreja Kramarića, Brune Petkovića, Ivana Perišića, Luke Ivanušeca i Mislava Oršića, začinjen oproštajem Marka Livaje, stvorio je prazninu u vrhu napada i na lijevom krilu hrvatske reprezentacije. Kako sada stvari stoje, Petar Musa i Josip Brekalo su najizgledniji kandidati za popunjavanje tih pozicija za skorašnje utakmice s Turskom i Walesom.


– Svaki put kada dođem na okupljanje reprezentacije osjećaj je sjajan. Spreman sam i pun samopouzdanja jer ove sezone imam puno veću minutažu u Benfici. Želim pomoći reprezentaciji i i zabiti gol – kaže Musa koji je do sada skupio četiri nastupa za Hrvatsku i još uvijek čeka svoj prvijenac.


Iza njega je sjajan početak sezone u dresu velikana iz Lisabona. Do sada je uknjižio pet golova i tri asistencije za Benficu u svim natjecanjima, s time da je na četiri utakmice bio starter, a sedam navrata je ulazio s klupe.




– Mislim da smo dobro ušli u sezonu, iako smo loše otvorili Ligu prvaka. No, tamo imamo još četiri utakmice za odigrati. Osobno sam jako zadovoljan jer imam puno veću minutažu nego prošle sezone – dodaje Musa.


Prema njegovim riječima, još uvijek nije došlo do razgovora s izbornikom o minutaži koju bi mogao dobiti na ove dvije utakmice.


– Kao i svi ostali igrači, nadam se prilici i želim je maksimalno iskoristiti. Znam da nas ne očekuje lak posao s Turskom i Walesom. Očekujem dvije vrlo različite utakmice. Tursku smo tamo pobijedili, a oni sada imaju novog izbornika. Međutim, mislim da neće biti problem ako budemo pravi – tvrdi 25-godišnji centarfor koji od ljeta prošle godine podiže svoj status u Benfici.


Za razliku od njega, Brekalu u tom razdoblju nisu cvjetale ruže. U prvom dijelu sezone bio je na marginama u Wolfsburgu, a drugi mu je donio tek nešto bolju situaciju u Fiorentini. Usput je ispao i iz reprezentacije. No, sada se ustalio u momčadi, s time da je u prošlom kolu Serie A postigao prvi gol u pobjedi Viola na gostovanju kod Napolija (3:1).


– Spreman sam za Tursku, osjećam se odlično i u formi. Nisam bio u reprezentaciji i moram priznati da je momčad sve mlađa i mlađa. Sve je više poznatih lica. Što se tiče atmosfere, sve je odlično, kao i uvijek. Reprezentacija mi je stvarno puno nedostajala i puno mi znači što sam opet na okupljanju. Teško mi je bilo pratiti Svjetsko prvenstvo u Kataru jer nisam bio pozvan, ali sada sam sretan. Naporno sam radio kako bih se vratio u reprezentaciju i nadam se da ću ovdje ostati što duže – zaključuje Brekalo.