Tri boda

Perišić ponovo asistent u pobjedi Tottenhama, Kane se upisao u povijest Premier lige

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Kane je ovim golom postao rekorder po broju pogodaka u povijesti Premier lige za jedan klub. Do sada su on i Sergio Aguero bili na vrhu sa 184 pogotka.



LONDON Nogometaši Tottenhama pobijedili su na svom stadionu Wolverhampton s minimalnih 1-0, u prvom dvoboju trećeg kola engleske Premier lige.


Pogodak odluke postigao je Harry Kane u 64. minuti što je bio njegov 185. prvenstveni pogodak za londonski klub. Inače, nakon izvedenog kornera hrvatski nogometaš Ivan Perišić je, okrenut leđima, proslijedio loptu glavom pred suparnička vrata gdje je gostujuću mrežu zatresao Kane. Bio je to ujedno jubilarni 1000. pogodak Tottenhama u svim sezonama Premier lige.


Nadalje, Kane je ovim golom postao rekorder po broju pogodaka u povijesti Premier lige za jedan klub. Do sada su on i Sergio Aguero bili na vrhu sa 184 pogotka.




Perišić je time bio asistent drugu utakmicu u nizu. U prošlom kolu je upisao asistenciju za remi kod Chelseaja (2-2), a ove subote je, po prvi puta u Tottenhamu, startao u početnoj postavi. Zamijenjen je u 76. minuti.


U slabom prvom poluvremenu najveće opasnosti Tottenham je kreirao nakon ubačaja hrvatskog nogometaša. U nastavku se utakmica otvorila, Tottenham je žešće krenuo prema pogotku, a recimo kako su prije gola okvir vrata Wolverhamptona pogađali Kane i Son.


U odnosu na sve ostale Tottenham ima utakmicu više te je, barem privremeno, zasjeo na vrh ljestvice.


U nedjelju se sastaju Leeds – Chelsea, West Ham – Brighton i Newcastle – Manchester City, dok je posljednja utakmica na rasporedu u ponedjeljak, a derbi kola igraju Manchester United – Liverpool.