Prosvjed

Zbog kiše i nezadovoljstva mnogih vozača skraćena 19. etapa Giro d’Italia

Hina

Već u četvrtak navečer mnogi su vozači izrazili nezadovoljstvo i propitivali smisao tako dugačke ravničarske etape, a kako ih je u petak ujutro u Morbegnu dočekalo kišno vrijeme to nezadovoljstvo je postalo još jačeMILANO Prosvjed vozača i loše vrijeme prisilili su organizatore biciklističke utrke “Giro d’Italia” na kraćenje 19. etape koja se trebala voziti u petak od Morbegna do Astija u dužini od čak 258 kilometara.


Već u četvrtak navečer mnogi su vozači izrazili nezadovoljstvo i propitivali smisao tako dugačke ravničarske etape, a kako ih je u petak ujutro u Morbegnu dočekalo kišno vrijeme to nezadovoljstvo je postalo još jače.


Nakon što je start etape u Morbegnu kasnio 10 minuta, ali vrlo brzo su se biciklisti povukli u momčadske autobuse koji će ih prevesti do Coma gdje je predviđen novi start etape koja će tako biti skraćena za više od 100 kilometara.
Osim 19. etape u petak, pred vozačima su do kraja “Gira” još dvije važne etape, teška brdska etapa od Albe do Sestrierea u dužini od 181 kilometra te pojedinačni kronometar u Milanu u nedjelju od 15.7 kilometara.


Trenutačno vodeći Nizozemac Wilco Kelderman (Sunweb) ima 12 sekundi prednosti u odnosu na drugog momčadskog kolegu Jaija Hindleya (Sunweb), odnosno 15 sekundi u odnosu na trećeg Britanca Taoa Geoghegana Harta (INEOS Grenadiers).