Čari društvenih mreža

ZABUNA U VATIKANU Papa Franjo slučajno postao navijač NFL momčadi New Orleans Saintsa

Hina

Papa Franjo/Foto REUTERS

Papa Franjo/Foto REUTERS

Zaposlenici Vatikana koji vode službeni račun pape Franje na engleskom jeziku u nedjelju su se malo zbunili i na Twitteru pomiješali dvije vrste svetaca, napisavši imena pet novoproglašenih svetaca što ih je Papa kanonizirao za Trgu svetog Petra, a na kraju hashtaga stavili su i heraldički ljiljan.

VATIKAN ‘Sveci’ iz New Orleansa dobili su moćnog zagovornika u papa Franji pošto su njegovi zaposlenici zabunom na Twitteru generirali logo te ekipe američkog nogometa koja se natječe u NFL-u. Zaposlenici Vatikana koji vode službeni račun pape Franje na engleskom jeziku u nedjelju su se malo zbunili i na Twitteru pomiješali dvije vrste svetaca, napisavši imena pet novoproglašenih svetaca što ih je Papa kanonizirao za Trgu svetog Petra, a na kraju hashtaga stavili su i heraldički ljiljan.

»Danas zahvaljujemo Gospodinu na novim #Saints (svecima). Vodila ih je vjera i mi se danas pozivamo na njihov zagovor«, tvitao je Franjo, kanoniziravši nove svece na misi u Vatikanu.


Hashtag #Saints, što ga je Vatikan upotrijebio na papinu engleskom računu, na kraju je imao i heraldički ljiljan, jednak onomu kakav koristi profesionalni klub američkog nogometa – New Orleans Saints.


Ono što Franjini suradnici vjerojatno nisu znali je to da svaki tim NFL nogometne lige ima popratni logotip – u slučaju Saintsa riječ je o heraldičkom ljiljanu pa je ispalo da Papa podupire Michaela Thomasa, Alvina Kamaru i ostale igrače New Orleans Saintsa.
Američki ‘Saintsi’ na Twitteru imaju milijun i pol sljedbenika, a papa Franjo ih na engleskom računu ima oko 1,8 milijuna.


Tvit je vrlo brzo postao viralan, a potom su reagirale tisuće američkih fanova New Orleans Saintsa koji su se u šali Papi zahvalili na blagoslovu.


»Hvalite Gospoda i dajte nam nogometa«, napisao je jedan.


I premda mu nije bila namjera, papa Franjo u nedjelju je učinio čudo za Saintse jer su u nedjelju svladali Jacksonville Jaguarse sa 13:6.


New Orleans Saints je profesionalni klub američkog nogometa iz New Orleansa u Louisiani. Saintsi su osnovani 1967. godine, a najveći im je uspjeh bilo osvajanje Super Bowla u sezoni 2009.