Nova verzija natjecanja

Vodstvo NHL lige razmišlja o formatu doigravanja s 24 momčadi podijeljene u dvije konferencije

Hina

Prema već otprije predloženom planu, domaćini utakmica bila bi dva grada, a navijačima ne bi bio dopušten dolazak u dvoraneNEW YORK Vodstvo sjevernoameričke Nacionalne hokejšake lige (NHL) i predstavnici Udruge igrača raspravljaju o mogućem završetku prekinute sezone tijekom ljeta u formatu doigravanja za 24 momčadi podijeljenih u dvije konferencije.


Prema razmatranom planu četiri najbolje momčadi iz svake konferencije bi bile slobodne u prvom krugu, a redoslijed bi bio određen prema postotku osvojenih bodova u trenutku kad je 12. ožujka došlo do prekida sezone zbog panedmije izazvane širenjem koronavirusa.


U Istočnoj konferenciji bi prvi krug doigravanja preskočili Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals i Philadelphia Flyers, dok bi najbolje četiri momčadi Zapadne konferencije bili St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights i Dallas Stars.
Prema pisanju američkih medija tim bi se momčadima omogućilo igranje međusobnog pripremnog turnira, kako bi se igrači doveli u natjecateljsku formu. Ostalih 16 momčadi, po osam u svakoj konferenciji, igralo bi serije do tri pobjede u prvom kolu doigravanja za Stanley Cup. Sve preostale serije bi se igrale do četiri pobjede.


Prema već otprije predloženom planu, domaćini utakmica bila bi dva grada, a navijačima ne bi bio dopušten dolazak u dvorane.