Kreću 1. kolovoza

Vodstvo NHL-a i sindikat igrača dogovorili sve uvjete oko nastavka hokejaške sezone

Hina

Fotografija je ilustrativne prirode/Foto REUTERS

Fotografija je ilustrativne prirode/Foto REUTERS

Dogovoreni su i uvjeti novoga kolektivnog ugovora kojega izvršni odbor NHLPA-a mora potvrditi nakon što svi njegovi članovi glasuju



TORONTO Vodstvo američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu NHL i sindikat NHL igrača (NHLPA) dogovorili su sve uvjete oko protokola koji se moraju poštivati kako bi se od 1. kolovoza nastavila sezona koja je prekinuta sredinom ožujka zbog izbijanja pandemije koronavirusa, izjavio je zamjenik povjerenika NHL lige Dill Daly.


Dogovor bi formalno trebao biti potpisan do utorka.


Daly je dodao kako su dogovoreni i uvjeti novoga kolektivnog ugovora kojega izvršni odbor NHLPA-a mora potvrditi nakon što svi njegovi članovi glasuju.




Kako sada stvari stoje, 24 momčadi koje će sudjelovati u proširenom doigravanju kojim će se nastaviti sezona mogle bi se okupiti u svojim trening-kampovima 13. srpnja. Svaka momčad će na raspolaganju smjeti imati do 30 klizača i neograničen broj vratara.


Sezona bi se mogla nastaviti 1. kolovoza, a igralo bi se u dva grada, a najveći kandidati za domaćine su Toronto i Edmonton. Očekuje se kako bi sezona mogla zavrpiti početkom listopada.


Sve osobe povezane s NHL-om, igrači, treneri, članovi pratećeg osoblja, suci, osobe zadužene za održavanje leda, osiguranje, osoblje u hotelima i vozači, bit će svakodnevno testirani na koronavirus.