Jubilarno izdanje

VK Jadran u subotu organizira najveće regionalno veslačko natjecanje u zatvorenom, stiže elita

Portal Novi list

Braća Sinković na lanjskom izdanju Croatia Indoora / Foto Ana Križanec

Braća Sinković na lanjskom izdanju Croatia Indoora / Foto Ana Križanec

Croatia Indoor - Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima bit će održano u subotu, 17. veljače od 10 sati u Dvorani Zamet



Međunarodno veslačko natjecanje Croatia Indoor, održat će se u Rijeci, 17. veljače, u Sportskoj dvorani Zamet, u organizaciji Veslačkog kluba Jadran Rijeka i Hrvatskog veslačkog saveza.


Croatia Indoor najveće je natjecanje u ergometrima u ovom dijelu Europe te jedino u službenom kalendaru Međunarodnog veslačkog saveza (FISA).


Natjecateljski dio počinje u 10 sati, a svečano otvaranje natjecanja bit će u 12 sati, nakon čega slijede utrke u najatraktivnijim kategorijama.





Croatia Indoor predstavlja vrhunac zimske veslačke sezone te donosi sve ono što veslači i ljubitelji ovog sporta traže – uzbudljivu atmosferu, natjecateljski duh i priliku da svoj talent pokažu kako oni najmlađi, tako i iskusni profesionalci.


Među njima će se ove godine naći hrvatska veslačka elita: Martin i Valent Sinković, Damir Martin, Patrik i Anton Lončarić te Ivana i Josipa Jurković…


Uz njih će nastupiti preko 400 natjecatelja, od građana, studenata i veterana do veslača svih kategorija, ne samo iz Hrvatske, već i iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.



Posjetitelje u Dvorani Zamet očekuje dan ispunjen uzbudljivim utrkama, no ovo natjecanje nije samo prilika za veslače da pokažu svoje sposobnosti, već je i prilika za širu javnost da upozna ovaj sport, bude dio ove inspirativne sportske priče i pruži podršku veslačkoj zajednici, koja je nedavno pretrpjela veliki gubitak odlaskom njenog istaknutog člana i veslačkog entuzijaste Andreja Smilovića.


Uz brojne vrhunske sportske rezultate, Smilović je bio zapažen i po svom djelovanju u Veslačkom klubu Jadran Rijeka i u Hrvatskom veslačkom savezu te je bio osnivač i direktor Croatia Indoora.


Unatoč njegovom preranom odlasku, njegov rad nastavit će živjeti kroz ovo natjecanje, koje će se prema planu održati 10. godinu za redom.