Sankcije

Vijeće Međunarodne federacije hokeja na ledu neće uključiti Rusiju i Bjelorusija u natjecanja za nadolazeću sezonu

Hina

Fotografija je ilustrativne prirode/Foto REUTERS

Fotografija je ilustrativne prirode/Foto REUTERS

Prerano je ponovno uključiti Rusiju i Bjelorusiju u naša natjecanja - rekao je predsjednik IIHF-a Luc Tardif nakon sastanka vijeća organizacije.ŽENEVA  Momčadima hokeja na ledu Rusije i Bjelorusije bit će zabranjeno sudjelovanje u međunarodnim natjecanjima u sezoni 2023-2024., priopćilo je u srijedu upravno tijelo tog sporta, pozivajući se na sigurnosne razloge.


“Vijeće Međunarodne federacije hokeja na ledu (IIHF) utvrdilo je da još nije sigurno ponovno uključiti ruske i bjeloruske momčadi natrag u IIHF natjecanja te da to neće biti sigurno za nadolazeću sezonu IIHF prvenstva 2023./2024.”, rečeno je u Izjava.


IIHF je suspendirao sve ruske i bjeloruske reprezentacije i klubove od sudjelovanja u međunarodnim natjecanjima u svim dobnim kategorijama nakon invazije Moskve na Ukrajinu prošle godine. Kasnije je premjestio Svjetsko prvenstvo elitne divizije 2023. iz Sankt Peterburga.
“Prerano je ponovno uključiti Rusiju i Bjelorusiju u naša natjecanja”, rekao je predsjednik IIHF-a Luc Tardif nakon sastanka vijeća organizacije.


Tardif je kao razlog za odluku naveo “previše rizika” za sigurnost igrača, dužnosnika i navijača.


Rekao je da će IIHF ponovno procijeniti situaciju u ožujku 2024., prije početka kvalifikacija za Zimske olimpijske igre 2026. u Milanu i Cortini d’Ampezzo.