HOKEJ NA LEDU

NHL: Uvjerljivi start NY Rangersa protiv Tampa Bayja

Hina

Reuters

Reuters

Za dva dana, na istom mjestu, NY Rangers i Tampa Bay će odigrati drugu utakmicu.



NEW YORK – Pobjedom od 6-2 hokejaša na ledu New York Rangersa protiv aktualnog prvaka Tampa Bayja, na domaćem ledu, započela je finalna serija Istočne konferencije američko-kanadske NHL lige.


Igrači NY Rangersa poveli su tako 1-0 u seriji koja se igra na četiri pobjede, a podsjetimo kako je u finalu Zapada Colorado poveo 1-0 protiv Edmontona.


Rezultatska neizvjesnost trajala je do sredine druge trećine kada je rezultat bio 2-2. Klub iz New Yorka je dva puta vodio golovima Kreidera i Vatrana, ali je Tampa Bay stizao zaostatak pogocima Stamkosa i Palata.




No, onda je krenulo odvajanje za kojeg je najzaslužniji bio Filip Chytil koji je postigao dva gola u drugoj trećini za 4-2, a potom su u zadnjoj dionici posao okončali Panarin i Zibanejad koji su postavili konačnih 6-2.


Recimo kako je ranije u doigravanju klub iz New Yorka imao najteži mogući put do ovog finala. Obje svoje serije je dobio 4-3, protiv Pittsburgha i Caroline, dok je Tampa Bay nakon 4-3 protiv Toronta lakoćom u polufinalu slomila Floridu 4-0.


Za dva dana, na istom mjestu, NY Rangers i Tampa Bay će odigrati drugu utakmicu.


NHL, finale Istoka (prva utakmica):


NY Rangers – Tampa Bay 6-2 (NY Rangers su poveli 1-0 u seriji)