Fatovićev nasljednik

Veselin Đuho novi trener Jug CO

Hina

Đuho je najtrofejniji igrač Juga, osvajač je dvije olimpijske medalje (1984, 1988), a klub s plivališta Gruž već je vodio od 1997. do 2003. godine.Hrvatski stručnjak Veselin Đuho novi je trener vaterpolo kluba Jug Croatia Osiguranje.


Đuho će za kormilom dubrovačkog kluba naslijediti Elvisa Fatovića kojem je Uprava danas uručila otkaz nezadovoljna dosadašnjim rezultatima kluba. O Fatovićevoj smjeni nagađalo se nakon što je Jug teško poražen u finalu hrvatskog kupa sa osam golova razlike od Mladosti prije mjesec dana u Zadru, a kandidat za novog trenera bio je i trener Jadrana Herceg Novog Ivica Tucak.


Đuho je najtrofejniji igrač Juga, osvajač je dvije olimpijske medalje (1984, 1988), a klub s plivališta Gruž već je vodio od 1997. do 2003. godine. Za to vrijeme dubrovačka momčad osvojila je dva europska trofeja – Kup LEN-a (2000) i naslov prvaka Europe godinu dana kasnije, dva naslova prvaka Hrvatske (2000, 2001), te dva puta Kupa Hrvatske. Donedavno je radio u Kopru gdje je bio trener Kopera, jedinog slovenskog predstavnika u Triglav Jadranskoj ligi.