PH u vaterpolu

Vaterpolisti Primorja EB večeras protiv POŠK-a igraju uzvratni susret doigravanja za plasman

Igor Duvnjak

Igor Hinić, trener Primorja EB/Foto Arhiva NL

Igor Hinić, trener Primorja EB/Foto Arhiva NL

Novom pobjedom želimo potvrditi ulazak u borbu za peto mjesto - kaže bek Marko Blažić



RIJEKA U miru i tišini kompleksa bazena na Kantridi održana je uobičajena klupska konferencija za medije vaterpolista Primorja Erste Bank na kojoj je glavna tema bila večerašnji uzvratni susret prvog kruga nadmetanja za plasman od petog do osmog mjesta u kojoj Riječani ugošćuju splitski POŠK. U ovom nokaut sustavu natjecanja igrači trenera Igora Hinića su nokautirali Splićane na njihovom terenu, prohujali su pored njih do visoke pobjede čak 11:1, do tolikog uspjeha koji je stoga večerašnji ogled toliko obilježio da ga je pretvorio u obavljanje formalnosti.


– POŠK je desetkovana momčad, otišlo im je jedno pet, šest igrača, kako uslijed ove pandemije koronavirusa, tako i zbog financijskih razloga – rekao je snažni bek Riječana Marko Blažić. – Splićanima jednostavno sada nedostaje udarna postava. Oni su stoga ostali na igračima iz njihovih mlađih pogona. Što se tiče nas, bez obzira na sve naš pristup za ovu utakmicu ostaje isti. Pristupamo ovom susretu hladne glave. Znamo naš put, mi idemo dalje i novom pobjedom želimo potvrditi ulazak u borbu za peto mjesto. Godi nam podrška s tribina, pozivamo naše navijače da dođu i podrže nas u ovom krasnom ambijentu otvorenog plivališta na Kantridi.


Uz Blažića su na »presici« bili i njegovi mlađi suigrači, Niko Čubranić i i Noa Burburan, koji stječu prva seniorska iskustva u svojoj prvoj sezoni u A momčadi primorjaša.




– Smatram da smo dosta kvalitetnija ekipa od POŠK-a – rekao je Čubranić. – Uostalom, to smo pokazali već u Splitu. Naši suparnici imaju dosta pomlađenu momčad u odnosu na prvi dio sezone. Što se tiče nas, mi samo moramo igrati svoju igru i pokazati kako igramo vaterpolo najbolje što znamo i možemo.


– U Splitu smo demonstrirali što možemo, dobili smo ih 11:1 – rekao je Noa Burburan. – Idemo sada ovdje pokazati da smo bolja momčad, da smo jači od gostiju. Drago nam je što igramo i mi mlađi, što dobivamo minute i stječemo iskustvo. I sada želimo pokazati što možemo.


Utakmica se igra na otvorenom bazenu Kantride večeras od 20 sati.