PH u vaterpolu

Vaterpolisti Primorja EB večeras mogu potvrditi polufinale doigravanja: “Zaustaviti šibenske kontre”

Zlatko Horvat

Tin Brubnjak i Darko Brguljan/Foto Z. HORVAT

Tin Brubnjak i Darko Brguljan/Foto Z. HORVAT

Dobro poznajemo Šibenčane. Ne možemo iznenaditi ni mi njih, ni oni nas. No, pripremili smo još neke detalje. Ne zamaramo se gol-razlikom. Idemo na pobjedu - kaže Darko Brguljan  



RIJEKA  Vaterpolisti Primorja Erste Bank večeras imaju prigodu izboriti polufinale doigravanja prvenstva Hrvatske, što bi, nakon povratka u Premier regionalnu ligu, bio još jedan korak naprijed za momčad Igora Hinića. Poslije pobjede u »Crnici« nad Solarisom (10:8) Riječanima odgovara i poraz s jednim golom razlike, ali ni iskusni Darko Brguljan i Tin Brubnjak ne pomišljaju ni na kakvo kockanje i dovođenje plasmana u polufinale na kocku peteraca.


– Dobili smo u Šibeniku 10:8, ali i u uzvratu očekujemo tešku utakmicu. Dobro poznajemo Šibenčane, s njima smo najviše igrali ove sezone. Ne možemo iznenaditi ni mi njih, ni oni nas. No, pripremili smo još neke detalje. Dva gola nisu malo, ali ne zamaramo se gol-razlikom. Idemo na pobjedu – kaže Darko Brguljan.


Opasna kontra


Riječani su dobili tri od četiri susreta sa šibenskim regionalnim premijerligašem. Nakon remija u »Crnici«, koji je značio oproštaj od Final Foura Kupa Hrvatske zbog slabije gol-razlike, uslijedile su tri pobjede Primorjaša.




Šibenčani imaju kontru šest na pet koju vuku, plivački su jaki, imaju dobrog vratara, dobrog ljevaka. Ali ako opet zaustavimo njihovu kontru, bit će kako treba – dodaje Brguljan.


Tin Brubnjak, s 22 godine prvi golgeter prvenstva, na istom je tragu.


– Ključ pobjede je zatvoriti kontru Šibenčana. Odigrali smo već četiri utakmice protiv Solarisa i nismo nijednu izgubili. No, ovu utakmicu moramo shvatiti za sebe i probati pobijediti. Vjerujem da to možemo učiniti – kaže Brubnjak, koji ima još jedan motiv. – Ova mlada generacija se još nije borila za plasman od prvog do četvrtog mjesta. Jednom smo bili blizu, ali sve je zaustavila pandemija. Puno smo dobili s Brguljanom i Muslimom, na iskustvu u igri. Važnije utakmice igramo zrelije. Oni zaista puno znaju, igrali su vaterpolo na najvišoj razini.


Pozitivna priča


Brubnjaka ugovor veže za Primorje EB još i sljedeću sezonu, baš kao i Brguljana, koji je u karijeri osvojio svjetsko srebro s reprezentacijom Crne Gore.


– U Rijeci sam šest, sedam mjeseci i stvari stvarno dobro funkcioniraju, idu očekivanim tijekom. Stvara se pozitivna priča, momci napreduju. Treba sada ovaj dio završiti pobjedom nad Solarisom, izboriti polufinale. Osim toga, tu je i razigravanje za plasman, ali brzo će trebati početi razmišljati o idućoj sezoni, koja će, s obzirom na povratak u Premijer regionalnu ligu, biti vrlo teška – smatra Brguljan.


Susret počinje u 20.10. U Primorju EB bi rado izbjegli poklapanje s utakmicom kvalifikacija za EURO 2024. između Turske i Vatrenih, ali nisu mogli birati s obzirom na prijenos s Kantride na Sportskoj televiziji. Prodaja ulaznica po cijeni od 5 eura počinje pola sata prije utakmice.


 


 


Reprezentativni snovi

Reprezentaciju Hrvatske čeka Svjetsko prvenstvo u japanskoj Fukuoki od 16. do 29. sprnja. Nitko neće previše plakati za Svjetskim kupom, prokockanim u Zagrebu, jer će Hrvatska splitsku europsku krunu braniti već u listopadu u Tel Avivu.


– Uspjeh bi bio naći se na pripremama reprezentacije, ali nije presudno – kaže Tin Brubnjak, koji je već bio u reprezentativnom okruženju. – Povratak na popis Ivice Tucka bio bi kruna dosadašnje karijere – kaže Brubnjak.