PH u vaterpolu

Vaterpolisti Primorja EB uvjerljivom izvedbom izborili polufinale s Jadranom

Denis Frančišković

Kas Te Riele/M. LEVAK

Kas Te Riele/M. LEVAK

Riječani su bili i više nego dojmljivi i u uzvratu (11:6), dok je Jadran bio još uvjerljivi protiv POŠK-a (15:4,13:5)



RIJEKA  Vaterpolisti Primorja Erste bank suvereno su, s dojmljivom izvedbom i uvjerljivom pobjedom nad Solarisom, izborili polufinale prvenstva Hrvatske sa splitskim Jadranom. Nakon plusa od dva gola iz prve utakmice (8:10), Riječani su bili i više nego dojmljivi i u uzvratu (11:6), dok je Jadran bio još uvjerljivi protiv POŠK-a (15:4,13:5).


Izabranici Igora Hinića u nogometnom terminu ispunili su cilj, mlada momčad predvođena kapetanom Muslimom, pokazala je da ima zanimljiv potencijal i sigurno se neće lako predati s favoriziranim Splićanima.


Primorje EB – Solaris 11:6

Uzvratna utakmica četvrtfinala Prvenstva Hrvatske u vaterpolu: Primorje EB – Solaris 11:6 (3:0, 4:1, 2:3, 2:2). Bazeni Kantrida. Gledatelja: 120. Suci: Banovac (Split) i Gavrilović (Split). Delegat: Robert Jambrović (Zagreb).




PRIMORJE EB: M. I. Čubranić, L. Babić 1, Te Riele 1 (1), Kadivec 1, Brubnjak 1, Brguljan 3, N. Čubranić 2, K. Babić, Franulović, Muslim 1, Crippa 1, Tončinić, Dipić, G. Burburan.


SOLARIS: M. Šparada, Jakovčević, Erak 2, Rak 2 (1), Kadmenović Čondić, Butić, Kreković, Radan, Penava, Sirovec 1, N. Burburan 1 (1), T. Šparada, Štrkalj, Goleš.


Tri isključenja: Brubnjak (20′), N. Burburan (21′), K. Babić (25′), L. Babić (26′), Kadivec (28′), Erak (31′). Crveni kartoni: Sirovec (18′), Kreković (21′).


Peterci: Primorje EB 1 (3). Solaris: 2 (3). Igrač više: Primorje EB 4 (16). Solaris 3 (19).

Utakmicu je odlučio veliki početni riječki reful u kojem se Šibenčani nisu snašli. Dojam je da je to bila i taktička zamisao struke da bi što prije odveli utakmicu u mirnije vode.


Primorjaši su već do odmora s uvjerljivih 7:1 riješili pitanje pobjednika, samim time i polufinalne ulaznice. Igrali su raznovrsno, s naglaskom na obranu, tako da gosti nisu uspjeli realizirati niti jednu od osam prednosti igrača više, a Mauro Ivan Čubranić već je u prve dvije četvrtine sakupio šest obrana. Jednostavno, sve je funkcioniralo, poprilično besprijekorno, podmazano u redovima Riječana, a baš ništa u redovima Šibenčana.


Blitz presing


Već nakon 40 sekundi nakon brzog “blitz” presinga na semaforu je zasvjetlio 2:0 za domaćine. Goste su načeli Brubnjak i Niko Čubranić, a njihovi suigrači stvorili čvrsti obrambeni bedem. Branili su se Riječani sjajno i s dva igrača manje, a gosti su dvaput pogađali gredu. Posebno dobro funkcionirala je obrana s igračem manje, a sve je zaslađeno lijepom akcijom za 3:0. Muslim je dobro proigrao Luku Babića koji je lakoćom poentirao iz blizine.


Darko Brguljan/M. LEVAK


U drugoj četvrtini Primorjaši su samo nastavili s dobrom realizacijom, brzom i okomitom igrom. Kapetan Muslim je manirom iskusnika pogodio s centarske pozicije, ali peticu za asistenciju pobrao je Te Riele. Razigrao se i Brguljan s dva pogotka, od kojih je jedan posebno efektan bio lobom iz daljine. Realizatorski reful koji je otpljusnuo Šibenčane zaključio je Te Riele iz peterca – 7:0.


Pljesak


Činilo se da je tu priča oko uvjerljive pobjede Primorja gotova, no i gosti su se počeli buditi. Erak je zabio minutu i pol prije odmora, a onda su Šibenčani još triput u nizu pogađali domaću mrežu za 7:4, kada je Noa Burburan realizirao peterac. U isto vrijeme, Marin Šparada obranio je najstrožu kaznu Brubnjaku. Riječani su novi odmak napravili golovima Nike Čubranića i Kadiveca koji je poentirao s dva igrača više kada su poprilično proradile strasti u bazenu – 9:4.


Posljednja četvrtina odrađena je rutinski s riječke strane, bilo je dosta iskrica i isključenja u bazenu, a Dipić je među vratnicama obranio peterec Penavi i zaslužio pljesak. Kao i cijela momčad koja je zasluženo vizirala polufinale.