Doigravanje vaterpolista

Vaterpolisti Primorja EB ugošćuju Mornar Brodospas, Maroš Tkač najavio svoj odlazak iz Rijeke

Igor Duvnjak

Maroš Tkač/Foto Arhiva NL

Maroš Tkač/Foto Arhiva NL

Ovo je moj pretposljednji nastup za Primorje EB. Zbog toga bih volio da odigramo najbolje što možemo te da uživamo u utakmici - rekao je Tkač



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste Bank su u ciljnoj ravnici ove duge sezone prekinute radi koronavirusa, Riječani je okončavaju dvama ogledima s Mornarom Brodospasom od kojih je prvi večeras na Kantridi. Te utakmice će odlučiti o petom mjestu u hrvatskom prvenstvu. O tome su na konferenciji za medije govorili iskusni napadači Bojan Car i Slovak Maroš Tkač, koji je najavio odlazak iz Rijeke po okončanju sezone.


– Mornar BS treba shvatiti ozbiljno. Igrali su ove sezone A1 ligu, rang iznad nas, to je već jedan znak – poručio je Bojan Car. – Imali su dobru ekipu kroz ovu sezonu, a u posljednje vrijeme su u nekim problemima. Međutim, imaju nekih pet, šest starijih igrača koje nikako ne treba podcijeniti. Stoga svakako treba ući u utakmicu maksimalno ozbiljno kako bismo izvukli željeni, pozitivan rezultat. Kada govorimo o »mornarima«, naglasio bih Bana i centra Pavlovića kao njihove najjače i najozbiljnije igrače. Htjeli bismo dobrim rezultatom okončati sezonu koju smatram uspješnom, bili smo treći u A2 Regionalnoj ligi, a u ovoj dugoj sezoni, prekinutoj radi koronavirusa, sada se borimo za peto mjesto.


Slovački napadač Maroš Tkač, koji je kroz četiri godine ostavljao duboki trag na bazenu Kantride, ovim utakmicama sa Splićanima okončava svoju dugu i uspješnu riječku epizodu.




– U ovom trenutku ne bih pričao više o Mornaru BS i o nekoj taktici za utakmicu, ja bih prije svega htio reći i najaviti kako je ovo moja posljednja utakmica za Primorje EB na Kantridi, znači sljedeće sezone ne ostajem u Rijeci – poručio je, Tkač koji će nakon ovog susreta igrati za primorjaše još samo u subotnjem splitskom uzvratu. – Znači, ovo je moj pretposljednji nastup za Primorje EB. Zbog toga bih volio da odigramo najbolje što možemo te da uživamo u utakmici. Nadam se pritom pozitivnom rezultatu nakon ovih nadmetanja. Neću još ništa govoriti o svojoj igračkoj budućnosti, ne izjašnjavam se dok nemam nešto potpisano.


Utakmica na Kantridi počinje večeras u 20 sati, uzvrat u Splitu je u subotu.