PH u vaterpolu

Vaterpolisti Primorja EB u prvoj domaćoj utakmici dočekuju Mornar BS: “Podrška navijača puno znači”

Valentina Prokić

Petar Muslim i Niko Čubranić/Foto VK Primorje EB

Petar Muslim i Niko Čubranić/Foto VK Primorje EB

Mislim da smo mlada ekipa i sami taj broj utakmica koje odigramo nosi nam napredak iz utakmice u utakmicu. Očekujem pobjedu večeras na Kantridi - poručio je kapetan Primorja EB Petar Muslim



RIJEKA  Vaterpolisti Primorja Erste bank nakon dvaju kola prvenstva, turnira A1 Regionalne lige i Kupa Hrvatske konačno, prvi put ove sezone, igraju domaću utakmicu. Na Kantridu danas stiže splitski Mornar BS (20.10, SPTV). Primorjaši Splićane dočekuju s maksimalnim učinkom, dvije pobjede iz dvaju kola, razlog su za optimizam, a kada se tome doda da riječka momčad nije izgubila niti jednu utakmicu dosad, već je izgubila plasman na završni turnir Kupa Hrvatske zbog lošije gol-razlike, onda je izvjesno da će večerašnji dvoboj biti neizvjesna i zanimljiva vaterpolska ljepotica.


Pobjeda


– Čeka nas jedna ozbiljna utakmica. Mornar BS je dosad odigrao jako dobro, pobijedili su Solaris, s kojim smo mi igrali neriješeno i zbog toga se nismo kvalificirali na završnicu Kupa. Mislim da smo mlada ekipa i sam taj broj utakmica koje odigramo, nosi napredak iz utakmice u utakmicu. Očekujem pobjedu večeras na Kantridi, koliko god to bilo teško – odlučno je poručio kapetan Primorja EB-a Petar Muslim.


Primorjaši su dobro proučili današnje protivnike te unatoč njihovim prednostima svjesni su da je prva utamica na domaćem bazenu itekako važna.




– Napravili smo kompletnu analizu njihove igre. Imali su i oni odlazaka i dolazaka, negdje podjednako kao i mi. Najopasniji igrač je Akrap, na kojeg treba malo više obratiti pozornost, a što se ostalog tiče, to ćemo sve prezentirati u bazenu – dodaje kapetan Primorja EB.


Iako se nisu uspjeli plasirati na završni turnir Kupa Hrvatske, Primorjaši više nemaju vremena za žaljenje. Kup je prošlost, a slijede druga važna natjecanja.


– Imali smo dobar turnir, bez izgubljene utakmice, ali smo ispali. Nažalost, izbacila nas je gol-razlika. Ne treba žaliti, nego gledati prema daljnjim izazovima koje nam nosi ova sezona, a Mornar je prvi na redu – mišljenja je Niko Čubranić.


Podrška


Ulaznice za večerašnju utakmicu mogu se kupiti sat vremena prije početka na blagajni bazena Kantrida po cijeni od 40 kuna, a što se tiče godišnjih ulaznica, oni koji ih imaju, trebaju ih obnoviti jer stare više ne vrijede.


– Malo važniji detalj je što nam je ovo prva utakmica u Rijeci, pred našim navijačima te ih pozivam u što većem broju da dođu i da nam daju podršku jer podrška nam treba. Mlada smo ekipa, došlo je dosta novih igrača i podrška nam puno znači. Momčad je kompletna, Slovenac Kadivec se oporavio te smo svi spremni za utakmicu – zaključio je Petar Muslim.


Nakon Mornara BS, Primorjaše očekuju dvoboji prvenstva Hrvatske sa Solarisom u Šibeniku iduće subote, a zatim stiže Jadran na Kantridu.


– Očekuje nas serija teških utakmica, koje su dobre za dokazivanje te će borba sigurno biti velika – rekao je Niko Čubranić.