Prva liga vaterpolista

Vaterpolisti Primorja EB se nadaju iznenađenju protiv splitskog Jadrana

Igor Duvnjak

Lovro Paparić/Foto Arhiva NL

Lovro Paparić/Foto Arhiva NL

Splićani su favoriti, po kvaliteti su odmah iza Juga i Mladosti - kaže Lovro Paparić, nadareni centar Riječana



RIJEKA Redom krupne ribe stižu u riječku vaterpolsku vršu, nakon najtrofejnijeg hrvatskog vaterpolskog kluba Juga Adriatic osiguranja, sada će u vodu bazena na Kantridi skočiti igrači splitskog Jadrana, kluba koji je titulom prvaka Europe u Trstu donio titulu prvaka Europe ratne 1992. godine, za tada nedavno međunarodno priznatu državu Hrvatsku bio je to prvi značajni trofej. Sada su druga vremena, ali klub iz uvale Zvončac opet pikira na visoke ciljeve uoči nadmetanja s Riječanima. Ovi se u ovim uvjetima koronakrize u miru svog plivališta pripremaju za zahtjevne izazove, nastojeći biti što spremniji za odgovore na teška pitanja koja im u vodi postavljaju kvalitetni konkurenti. Već nakon ove utakmice očekuje ih za vikend nastup u drugoj fazi natjecanja hrvatskog Kupa.


– Odlično se osjećam – kaže centar Lovro Paparić, jedno od najzvučnijih ako ne i najzvučnije ime u ovom riječkom sastavu Igora Hinića, odgovarajući na danas najčešći upit, onaj o zdravstvenom stanju. Riječka momčad je nakon prisilne stanke radi pandemije opet morala »zasukavati rukave«. – Završili smo s ovim novim bazičnim pripremama, sada nas u idućem razdoblju očekuje malo teže razdoblje. Igramo s Jadranom, onda nas odmah očekuju nastupi za Kup u Dubrovniku tijekom vikenda, a poslije svega toga gostujemo iduće srijede kod Mladosti u Zagrebu.


Nabrajanje tolikih nastupa nedvojbeno govori o itekakvoj nužnosti »punjenja akumulatora« za tako zahtjevan ritam u sportu u kojem je dobra fizička pripremljenost obavezna stvar.




– Dojma sam da smo se uspjeli pripremiti za ovaj naporni non-stop ritam utakmica. Dobro, najprije ćemo vidjeti kako će proći ta utakmica s Jadranom, ne znajući što od nje možemo očekivati.


Lovro i ostale riječke kapice su puni samopouzdanja, nadaju se slavljenju iznenađenja nakon večerašnjeg riječkog ogleda s jednim od favorita za najviše pozicije u hrvatskom prvenstvu.


– Definitivno je da su naši gosti favoriti, tu su u prvom planu mladostaši i jugaši, Jadran je odmah poslije njih. Ali nadam se pobjedi, kao uostalom u svakoj utakmici, a sve pritom ovisi kako će krenuti ovo nadmetanje. Za uspjeh trebamo izvršiti kako treba onaj tehničko-taktički dio koji dogovorimo uoči utakmice, uz to svaki od nas treba pokušati dati svoj maksimum. Jedino tako možemo dobiti utakmicu. Naša se igra uvijek bazira na agresivnosti i fizičkoj spremi te bismo u tom segmentu trebali dati sve od sebe kako bismo mogli parirati jednoj ovakvoj ekipi, koja je sigurno s iskustvom i taktički bolja od nas. No, možemo iznenaditi na određeni način. Susret nam je svakako izazov.


Utakmica na bazenu Kantride počinje u 20 sati.