Regionalna vaterpolska liga

Vaterpolisti Primorja EB protiv Partizana otvaraju svoj beogradski nastup u polufinalnoj skupini Regionalne lige

Igor Duvnjak

Primorjaše očekuju veliki izazovi u Beogradu/Foto Arhiva NL

Primorjaše očekuju veliki izazovi u Beogradu/Foto Arhiva NL

Očekuje nas jedan težak turnir, zahtjevan i fizički - kaže trener Igor Hinić



RIJEKA   Vaterpolisti Primorja Erste bank otputovali su za Beograd gdje od danas do nedjelje sudjeluju na polufinalnom turniru Regionalne lige. Na turniru koji se igra u beogradskom plivalištu »Gale Muškatirović«, kojem je organizator Crvena zvezda, nastupaju još zagrebačka Mladost, Jadran iz Splita, Crvena zvezda, Šabac i beogradski Partizan. U dubrovačkoj skupini uz domaćina Jug Adriatic osiguranje igraju još Jadran (HN), Budva, Primorac Kotor, Radnički Kragujevac i šibenski Solaris.


– Kada je riječ o ove dvije skupine polufinala Regionalne lige, mislim da je čak ova naša jača od one dubrovačke. Tamo su recimo Šibenik i Budva te Primorac, momčadi koje su našeg ranga kvalitete – rekao je trener Riječana Igor Hinić. – U Beogradu je jak turnir. Znamo dobro kvalitete Mladosti i Jadrana. Tu je i Zvezda, nedavni osvajač Kupa Srbije, te Partizan koji se pojačao olimpijskim pobjednikom Mitrovićem, kao i Šabac koji vodi naš trener Nikolić. Imaju nekoliko odličnih crnogorskih i srpskih igrača. Uglavnom, očekuje nas jedan težak turnir, zahtjevan i fizički.


Prvi dvoboj Riječani danas igraju od 17 sati protiv Partizana, s kojim su prvotno trebali razigravati za mjesto na polufinalnom turniru. Na kraju se našlo mjesta za oba sastava, ali ovaj susret ima veću važnost od samih bodova.




– Taj susret će i odrediti koliko će koja zemlja imati predstavnika iduće sezone u Regionalnoj ligi. Hrvatska tu za sada ima pet predstavnika, Srbija tri, koliko ih ima i Crna Gora. Dobije li Partizan, Srbija će dobiti četvrtog predstavnika, a dobijemo li mi, Hrvatska će tu imati šest klubova. Inače, o predstavnicima Hrvatske iduće sezone će naravno odlučiti plasman klubova u hrvatskom prvenstvu. S Partizanom igramo baš prve večeri. Naravno da neće biti lako, u sve ovo se uklapa naše dugačko putovanje do Beograda. Pritom mi imamo neke želje i ambicije vezane uz našu igru, idemo sada pokušati pokazati ono što smo radili tijekom proteklog razdoblja – zaključuje Hinić.