Regionalna liga vaterpolista

Vaterpolisti Primorja EB pobjedom na Crnici potvrdili četvrto mjesto

Igor Duvnjak

Tim Brubnjak (Primorje EB) i Antonio Petković (Solaris)/M. LEVAK

Tim Brubnjak (Primorje EB) i Antonio Petković (Solaris)/M. LEVAK

Golovima Karla Babića i Kasa Te Rielea u razmaku od samo 28 sekundi posljednje četvrtine Riječani su stigli do ključne prednosti

Solaris – Primorje EB 12:14




ŠIBENIK Utakmica 9. kola Premier Regionalne lige vaterpolista, za plasman od 4. do 7. mjesta: Solaris – Primorje EB 12:14 (3:4, 6:3, 1:4, 2:3). Plivalište “Crnica”.


SOLARIS: M. Šparada, Bralić, Brajković, R. Akrap 1, Jakovčević, Petković 4, D. Akrap, Pelicarić 3, Vrdoljak 1, Bulat 2, N. Burburan 1, T. Šparada, Štrkalj, Goleš.


PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, L. Babić, Vuković, Tončinić, Brubnjak 4, Brguljan 1, N. Čubranić 3, K. Babić 2, G. Burburan, Te Riele 1, Crippa 2, Paparić 1, Jurić, Tomić.




U znaku paljbe s Kvarnera je započeo ovaj novi šibensko-riječki vaterpolski duel, za samo četiri minute gosti su poentirali već tri puta počevši od Fabija Crippe. Trilogiju je “doppiettom”, golom iz peterca pa iz igre okončao kapetan Tin Brubnjak. Antonio Petković i ostali domaćini su na to reagirali, do odmora su smanjili na 4:3, sve za najavu izjednačenja Roka Akrapa 4:4 u drugom činu.


Petković je iz peterca donio i prvo vodstvo domaćima (7:6), do “velikog odmora” gostima je prokišnjavao krov i domaćini su doplivali do dva zaveslaja prednosti, poveli su 9:7.


Do sredine nastavka s mnogo čvršćom obranom su gosti golovima Nike Čubranića i majstora Darka Brguljana do sredine četvrtine uspostavili još jednu rezultatsku ravnotežu, do tada četvrtu. Do posljednjeg odmora gosti su se i vratili u vodstvo već četvrtim golom Brubnjaka, u posljednji dio igre su ušli vodstvom 11:10.


U nepune dvije početne minute posljednje četvrtine Solaris je ostvario novu rezultatsku ravnotežu, veliki ovosezonski rivali su tim jednim golom Pelica izjednačeni dočekali i završne tri i pol minute nadmetanja.


Trener gostiju Igor Hinić je tada pozvao “time out”, ekipa je reagirala golovima Karla Babića i Kasa Te Rielea u razmaku od samo 28 sekundi. Izborena prednost se pokazala odlučujućom, s razmakom od dva gola Riječani su ušli u posljednju minutu, do konca su Primorjaši bolji sa 14:12 za potvrdu četvrtog mjesta.


Primorjaši se već u petak nalaze pred mnogo većom preprekom, u polufinalu Hrvatskog kupa u Zadru nasuprot im je top momčad splitskog Jadrana.