PH u vaterpolu

Vaterpolisti Primorja EB nisu uspjeli iznenaditi Mladost u uzvratnom susretu četvrtfinala doigravanja

Davor Petrović

Maroš Tkač/Foto Arhiva NL

Maroš Tkač/Foto Arhiva NL

Zagrepčani su u trećoj dionici igre stigli do četiri gola prednosti, i to im je bilo za potvrdu polufinala s Jugom



ZAGREB  Primorje EB ipak nije uspjelo iznenaditi Mladost u uzvratu četvrtfinala doigravanja PH, iako je nakon prve dvije četvrtine imalo aktivan rezultat. Međutim, Zagrepčani su u trećoj dionici igre stigli do četiri gola prednosti, i to im je bilo za potvrdu polufinala s Jugom.


Mladost je u svom prvom napadu nije iskoristila igrača više, a na suprotnoj strani je Tin Brubnjak dalekometnim udarcem uzdrmao prečku. Već tu se moglo vidjeti da su obje momčadi pune samopouzdanja i uvjerene da mogu izboriti polufinalni okršaj s Jugom. Drugi napad Mladosti donio je prvi gol na utakmici, u izvedbi Matiasa Biljake.


Primorju EB odmah se ukazala prilika za izjednačenje, u obliku napada s igračem više. Ta akcija, međutim, nije bila izrađena do kraja, a kazna za propuštenu priliku stigla je ekspresno. Naime, udarac Franka Lazića s lijeve strane kliznuo je kroz ruke Ivana Maura Čubranića i završio u mreži. Neizvjesnost je ubrzo vratio gol Maroša Tkača, a zatim su se do kraja prve dionice igre u strijelce su se upisali i Luka Bajić s domaće te Roko Jurišić s gostujuće strane.




Na prvoj utakmici druga četvrtina je bila prilično specifična. U tom razdoblju Mladost je na Kantridi stigla do vodstva 8:2, a samo šest minuta kasnije bilo je 8:8. Ovoga puta ipak nije bilo takvih amplituda u igri. Brubnjak je realizirao peterac za izjednačenje, Dario Rakovac je na isti način vratio prednost na stranu Mladosti, a zatim je Marko Blažić svojim prvim golom sve vratio na početak.


Uz to, Primorje EB pojačalo je angažman u obrani, što se odmah osjetilo na rezultatu, kada je Tkač savladao Jerka Jurlinu za prvo vodstvo gostiju. Međutim, Mladost se brzo pribrala i u završne dvije minute druge četvrtine vratila je prednost, iskoristivši dva napada s igračem više.


Nakon velikog odmora obrane su postale dosta čvršće, a Jurlina je upisao dvije vezane obrane, čime je svojoj momčadi otvorio prostor za stjecanje opipljivije prednosti. Sredinom treće četvrtine Marin Dašić je postigao svoj drugi, a zatim i treći gol na utakmici za bijeg Mladosti na tri gola prednosti. Takav razvoj događaja unio je nemir u redove Riječana, koji su počeli raditi greške u napadu.


Tri minute prije kraja treće četvrtine Bajić je žabicom sa osam metara ispisao 9:5 na semaforu. Kako je vrijeme curilo, tako su se igrači Primorja EB sve češće odlučivali za nerezonske šuteve, koji su završavali ili u bloku ili na Jurlininim rukama. Tada su, zapravo, otklonjene sve dvojbe vezane uz pobjednika, pa je treća četvrtina donijela tek rezultatsku kozmetiku.


 


Mladost – Primorje EB 11:6

Bazen Mladost: Mladost – Primorje EB 11:6 (3:2, 3:3, 3:0, 2:1) .Gledatelja: 50. Suci: Nenad Periš, Robert Tiozzo (Obojica Split).


MLADOST: Jurlina, Samardžić, Obuljen, Biljaka 2, Lazić 1, Dašić 3, Vrbnjak, Rakovac 2 (1), Mihaljević, Bajić 3, Fabris, Škiljić, Jukić, Herceg.


PRIMORJE EB: I. M. Čubranić, Vuković, R. Babić, Tomić, Brubnjak 1 (1), Blažić 1, N. Čubranić, K. Babić, Sotošek, Burburan 1 (1), Crippa, Jurišić 1, Olić, Tkač 2.


Igrač više: Mladost 3/7, Primorje EB 1/3.


Tri osobne greške: K. Babić (25′).


Peterci: Mladost 1/1, Primorje EB 2/2.