Presica na Kantridi

Vaterpolisti Primorja EB nastavljaju sezonu utakmicom protiv Juga AO: “Nećemo se predati bez borbe”

Valentina Prokić

Luka i Karlo Babić/Foto S. DRECHSLER

Luka i Karlo Babić/Foto S. DRECHSLER

Imali smo nakon utakmice s POŠK-om u prosincu dovoljno vremena i za odmor i za treniranje, tako da Jug dočekujemo posve spremni. Dubrovčani su ozbiljan protivnik - kaže stariji brat Babić



RIJEKA Vaterpolisti Primorje Erste bank sutra na Kantridi dočekuju dubrovački Jug AO u posljednjoj utakmici prvog dijela prvenstva. Utakmica se igra u neubičajenom terminu od 14 sati zbog izravnog tv prijenosa na Sportskoj televiziji.


Nakon dvoboja s Jugom liga će se podijeliti na dva dijela s pet klubova. Primorje EB, bez obzira na ishod utakmice s Dubrovčanima, u gornjem je dijelu lige, na četvrtom mjestu.


– Imali smo nakon utakmice s POŠK-om u prosincu dovoljno vremena i za odmor i za treniranje, tako da Jug dočekujemo posve spremni. Dubrovčani su ozbiljan protivnik, koji je već u prosincu 15. put osvojio Kup Hrvatske. No, mi se moramo držati naše taktike i naše igre i nećemo se predati bez borbe – rekao je Karlo Babić, stariji brat veterpolske braće u redovima Primorja. Karlo i Luka nisu jedina braća u momčadi, tu su još Niko i Mauro Ivan Čubranić.


Zahtjevna utakmica




Jugaši su Kup osvojili ponovo nakon četiri godine, a trenutno su na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s jednakim brojem bodova kao i splitski Jadran.


– Napravili smo analizu i uvod u utakmicu i spremni smo za sve ono što Jug bude priredio. Čvrsta su momčad na svim pozicijama i bit će to vrlo zahtjevna utakmica, ali napravit ćemo sve što treba da pružimo dobru igru – dodao je mlađi Babić – Luka.


Susret s Jugom posljednji je u prvom dijelu prvenstva. Sada se liga dijeli na gornji i donji dom. Nakon odrađenih četiriju kola drugog dijela prvenstva, u kojem Riječani idu u goste Jugu i Jadranu, dok će dočekati Mladost i Solaris, kreće »play-off«.


Sjajna atmosfera


– U svlačionici je atmosfera sjajna. Svi smo odmorni i spremni za nastavak. Prvi dio smo odradili dobro. Imamo stopostotni učinak iz A1 Regionalne lige, što nam je vrlo važno. Momčad je drugačija nego lani, ali vidi se da smo digli kvalitetu, te da smo godinu stariji i iskusniji – mišljenja je Karlo Babić.


U A1 Regionalnoj ligi Primorjaše očekuju još dva turnira, u Splitu krajem siječnja te sredinom veljače u Beogradu.


– Dobro smo igrali, možda smo u nekim utakmicama mogli još malo bolje, ali gledamo naprijed jer ima još dosta utakmica ispred nas. Bolja smo momčad, uigraniji smo, podigli smo kvalitetu, ali uvijek može još bolje – poručio je Luka Babić.