Prva liga vaterpolista

Vaterpolisti Primorja EB nastavak prvenstva otvorili uvjerljivom pobjedom u Makarskoj

Igor Duvnjak

Tin Brubnjak/Foto Arhiva NL

Tin Brubnjak/Foto Arhiva NL

Igrači trenera Riječana Igora Hinića su makarskom vodom proplivali nasuprot domaćinima kao nedostižno jato delfina, koje se poigrava i iskače iz vode, postižući golove vrijedne pobjede

Galeb – Primorje EB 10:17
MAKARSKA Utakmica 11. kola Prve hrvatske lige vaterpolista: Galeb Makarska – Primorje Erste Bank 10:17 (2:6, 2:5, 2:2, 4:4). Plivalište u Makarskoj.


GALEB MAKARSKA: Podrug, Rašić 1, Bućan 1, Kuzmanić, Čondić Kadmenovič 2, Vukić 2, Vodopivec 1, Miočević, Antonijević 3, Šarić, Popović, Topić, Ravlić.


PRIMORJE ERSTE BANK: Čubranić, Vuković, Burburan 1, Letica, Brubnjak 4, Blažić 1, Vrbnjak, Rakovac 4, Augusti 2, Babić 1, Paparić 1, Olić, Car 3.
Vaterpolisti Primorja EB su nakon duge natjecateljske stanke uspješno skočili u bazen, opravdavajući u Makarskoj s domaćim »galebašima« pod početnih zavesjala epitet favorita. Nakon što je hrvatska reprezentacija spretno i sretno u dramatičnom raspucavanju s Rusima izborila odlazak na Olimpijske igre, povratak primorjaša lovu za bodove nije bio ni izbliza tako uzbudljiv. Igrači trenera Riječana Igora Hinića su makarskom vodom proplivali nasuprot domaćinima kao nedostižno jato delfina, koje se poigrava i iskače iz vode, postižući golove vrijedne pobjede. Golman Fran Čubranić je pored sobom u vodi imao postavu koja se odmah od početka utakmice postavila kao gospodar nadmetanja.


Tako je protekom minuta dalmatinskim domaćinima jedino neodgovoreno pitanje ostalo s koliko će golova razlike njihovi riječki gosti otputovati na Kantridu. Kapetan Dario Rakovac i suigrači su brzo ubacili u najvišu brzinu, nametnuli su tempo koji je za Makarane bio naučna fantastika. Redali su se golovi u mreži Galeba kao na tekućoj vrpci te su iskusnik Bojan Car i društvo iz napada u toj reviji efikasnosti vrlo brzo rezultatski odvojili. Čak šest pogodaka gostiju u početnih osam minuta igre je ustvari reklo tko je tko u bazenu i odredilo daljnji tok ovog po Riječane povoljnog nadmetanja. Tin Brubnjak i prijatelji su nastavili u istom ritmu i u drugoj četvrtini, toliko su bili nadmoćni da su poveli 11:4.


Rezultat 11. kola: KPK – Jug AO 5:19. Poredak: Jug AO 30, Mladost 24, Jadran Split i Promorje EB 21, Mornar 18, Solaris 12…