PH u vaterpolu

Vaterpolisti Primorja EB napunili mrežu Korčulana, Riječani osvojili unaprijed upisane bodove

Igor Duvnjak

Jaša Kadivec/V. KARUZA

Jaša Kadivec/V. KARUZA

Kadivec je zabio četiri, a Brguljan i Te Riele po tri pogotka

Primorje Erste bank – KPK 17:5




RIJEKA  Utakmica sedmog kola Prvenstva Hrvatske vaterpolista: Primorje Erste bank – KPK 17:5 (4:1, 4:2, 6:2, 3:0). Bazen na Kantridi. Gledatelja: 100. Suci: Gavrilović i Šketelj (obojica Zagreb).


PRIMORJE ERSTE BANK: M. I. Čubranić, L. Babić, Kadivec 4, Tončinić 2, Brubnjak, Brguljan 3, N. Čubranić 1, K. Babić, Burburan, Te Riele 3, Crippa 2, Paparić 1, Jurić, Vuković 1 (1).


KPK: Skokandić, A. Radovanović, V. Radovanović, Jerković 2, Pavlić 1, Borovina, Bissako, Bjelopera, Tedeschi, Antunović, Duhović, Borovčić 2, Brody, Bego.




Peterci: Primlorje EB 1 (1), KPK 0 (1).


Malobrojna, ali Primorju EB vjerna skupina navijača došla je na bazen Kantride, prkoseći naletima juga i kiše, svjedočiti nastupu svojih ljubimaca koji su skočlili u vodu s epitetom neupitnih favorita s gostima iz korčulanskog KPK-a.


U nešto više od dvije minute od početka domaćini su već odmakli za dva zaveslaja golovima Lovre Paparića i Nike Čubranića, dok na drugoj strani Korčulani nisu realizirali peterac. U listu strijelaca domaćih stalo je uskoro i ime Viktora Tončinića, on i suigrači su samo zorno davali do znanja tko je gazda u vodi. Primorjaši su samo nastavili redati lopte u dalmatinskoj mreži, Borovčićev prvi pogodak za goste stigao je tek kao smanjenje zaostatka na 4:1, omjera koji je ostao i do prvog odmora.


Svjesni rezultatske i igračke superiornosti domaćini su malo »spustili jedra« pa je trener Igor Hinić pozvao »time out«. Kadivec je iz kontre favorite ubrzo odmaknuo na 7:2 čime je puno prije sredine utakmice prekinuta svaka eventualna rasprava oko pobjednika.


U skladu s tom činjenicom poslovično efikasni atraktivni ljevoruki strijelac Kas Te Riele i suigrači su otplivali na »veliki odmor« s velikih 8:3 te je jedina preostala neizvjesnost bila sa koliko će razlike Primorjaši osvojiti ionako unaprijed upisane bodove. Monolog u vodi majstora Darka Brguljana i prijatelja nastavljen je uz kišu golova koja je stala na konačnih – 17:5.