PH u vaterpolu

Vaterpolisti Primorja EB gostuju kod Mladosti u uzvratu četvrtfinala doigravanja: “Nikad bliže ulasku u polufinale prvenstva”

Valentina Prokić

Marko Blažić/V. KARUZA

Marko Blažić/V. KARUZA

Nema pritiska, dečki su opušteni, treniramo smanjenim intenzitetom, svježi smo i spremni, a što je najvažnije, svi smo zdravi - kaže kapetan Marko Blažić



RIJEKA  Vaterpolisti Primorja EB večeras od 20.45 sati igraju uzvratni susret četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske u gostima kod zagrebačke Mladosti. Prva utakmica na Kantridi završila je pobjedom Mladosti 12:11. Minimalan zaostatak je još uvijek dostižan, ali puno je teže pobijediti Žapce na njihovom bazenu na Savi.


– Uvijek je sportski razmišljati da možemo, ali to će gore biti jako teško. Na Savi je uvijek jako teško pobijediti, puno je faktora, poput njihovog domaćeg bazena i to je nama još jedan dodatni teret, ali rezultat je aktivan i u igri smo. I za Mladost i za Mornar u subotu. Taj jedan gol ne znači ništa, a mi očekujemo stvarno jednu lijepu utakmicu – rekao je kapetan Primorja EB Marko Blažić.


Mlada riječka momčad igra utakmice sezone, ne samo u prvenstvu Hrvatske, već i u doigravanju za ulazak u Regionalnu Premier ligu, no imperativa nema.




– Nema pritiska, dečki su opušteni, treniramo smanjenim intenzitetom, svježi smo i spremni, a što je najvažnije, svi smo zdravi. Zadovoljni smo što se uopće možemo boriti za polufinale i ulazak u viši rang, jer sve ono što smo dosad ostvarili je odlično. Istina, veće šanse nam dajem u subotu u gostima, nego danas, ali mi idemo na glavu i danas i u Splitu. Idemo dati sve od sebe, imamo priliku u oba dvoboja. Nikad nismo bili bliže ulasku u polufinale prvenstva, a niti ulasku u viši rang Regionalne lige – dodao je Blažić.


U Rijeci su pala čak 23 gola, a vatromet se očekuje na Savi.


– I mi i oni igramo dosta aktivan, brzi vaterpolo tako da očekujem puno golova. Obrane nekako padaju u drugi plan s obzirom na to da igramo brzo, obje momčadi imaju poletne, lagane igrače tako da će biti puno golova. No, nadam se da će biti puno naših golova u njihovoj mreži – zaključio je Marko Blažić.