Dario Rakovac

Vaterpolisti Primorja EB dočekuju Zadrane: “Razlika u kvaliteti je velika, ali nema govora o opuštanju”

Igor Duvnjak

Dario Rakovac/Foto Arhiva NL

Dario Rakovac/Foto Arhiva NL

Ova nam je utakmica uvertira za nadmetanja koja nas očekuju – kaže kapetan riječkih »kapica« Dario Rakovac



RIJEKA Mlada momčad vaterpolista Primorja Erste bank nakon kraće stanke u natjecanju večeras pod svodom bazena na Kantridi nastavlja odrađivati svoje obaveze u hrvatskom prvenstvu. Povodom gostovanja Zadra 1952 u Trofejnoj sali na bazenu održana je uobičajena klupska presica na kojoj su pred novinare izašli pomoćni trener Boban Voštić i kapetan primorjaša Dario Rakovac. Riječani su očekivano krenuli u prvenstvo uvjerljivom pobjedom nad splitskim POŠK-om. S obzirom na razliku u kvaliteti momčadi očekuju da će se Zadrani u Rijeci provesti kao i Splićani. Međutim, nema pritom spomena o bilo kakvom pretjeranom opuštanju, Riječani namjeravaju pristupiti nadmetanju s maksimalnim angažmanom kojim namjeravaju izboriti novu pobjedu. Primorjaše inače veže dobra suradnja sa Zadranima zahvaljujući kojoj su iz Zadra u svoje redove doveli Jovančevića, Vrbnjaka i Jurišića, dok su put Zadra igrajući na dvojnu registraciju otišli Tomić i Šimac.


Razlika


– Iza nas su klasične, uobičajene pripreme za utakmicu. Nećemo se pritom zavaravati, postoji razlika u kvaliteti između naših momčadi. Znaju se ambicije Primorja EB, vezane su za konačno četvrto mjesto – rekao je Voštić. – Naši gosti igraju s pomlađenim kadrom, uostalom, nama su iz njihovih redova došla tri igrača. Mi smo svi zdravi, kompletni, a želimo da angažman u utakmici bude »300 posto«. Očekujemo jednu dobru utakmicu. Pred nama je studeni u kojem nas očekuju vrlo važne utakmice, među inima i ona sa splitskim Jadranom, nadmetanja u kojem želimo biti maksimalno fizički i psihološki spremni. Imamo vremena, idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. Sada je najvažnije dobro obaviti posao sa Zadranima, sve kako bi ostvarili prvotni cilj, plasman u ligu šestorice.


Optimizam


Dario Rakovac je također optimist, pritom i on poziva na ozbiljan pristup utakmici kako bi se ona odvijala po željama i očekivanja Primorja EB.




– Iz naših je redova nekoliko igrača na posudbi u Zadru, svjesni smo razlike u kvaliteti, ali za nas nema govora o nekom opuštanju – rekao je kapetan riječke momčadi. – Moramo svi biti maksimalno koncentrirani da vidimo gdje smo, kako bi nam ovaj susret poslužio i za one koji su pred nama. Ova nam je utakmica ustvari uvertira za nadmetanja koja nas očekuju. Nakon ovoga idemo iduće srijede na Korčulu, to je zahtjevno gostovanje koje možemo jako kvalitetno odraditi. Uskoro poslije toga gostujemo kod Juga, idemo ih napasti u Dubrovniku. Potom nam dolaze Mladost i splitski Jadran, naši rivali s kojima ćemo sigurno težiti pobjedama.


Večerašnja utakmica na Kantridi počinje u 20 sati.


Utakmica pod maskama

Na bazenu na Kantridi strogo se pridržavaju svih mjera i propisa vezanih za suzbijanje pandemije koronavirusa. Konferencija za medije održana je pod maskama, a i na večerašnjoj će utakmici naravno važiti sve propisane mjere. Klub je konkretno prema propisima odredio da će tribine moći biti popunjene tek jednu trećinu kapaciteta, a isto tako će svi gledatelji uz održavanje obaveznog razmaka moći gledati utakmicu samo s maskom na licu.