Regionalna vaterpolska liga

Vaterpolisti Primorja EB dočekuju Radnički: “Uz pomoć publike nadmašiti Kragujevčane”

Igor Duvnjak

Gabriel Burburan/Foto V. KARUZA

Gabriel Burburan/Foto V. KARUZA

Vaterpolisti Primorja Erste Bank večeras domaćini Radničkom



RIJEKA  Dok se u raznim ćakulama često spominju i cijene famozne »uskrsne košarice«, na bazenu Kantride (20 sati) u predvečerje najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa, baš na Veliki petak vaterpolisti Primorja Erste Bank završavaju još jednu etapu u ovoj sezoni, koja je njima i onima koji ih podržavaju donijela čitav niz radosti. Mlada momčad Primorjaša ušla je skromno u sezonu, ali se sve više transformira od onih naših vrapčića koji sa strane promatraju kako se kvarnerski gospodar visina spušta na ručak po želji, dok golubovi pokupe preostalo, a mali živahni ptić koristi svaku priliku da se barem nasiti mrvicama, u sudionika raspodjele krupnih zalogaja s velikima.


U to svakako spada vrlo uspješan put međunarodnim vodama, putovanje na kojem je momčad trenera Igora Hinića praznih ruku ostavljala tolika zapažena imena europskog vaterpola, primjerice Hannover ili mađarski BVSC i stigla u četvrtfinale LEN Euro kupa. Riječkoj publici nije dosadno, događaja je čitav niz, na ovom vaterpolskom švedskom stolu idućeg mjeseca bit će im ponuđen grčki Vouliagmeni u četvrtfinalu ovog natjecanja. No, o tom potom, po voznom redu prva je ova utakmica Premijer Regionalne lige za plasman od šestog do osmog mjesta.


– Očekujemo ovu utakmicu s Radničkim koja sigurno neće biti laka. Kragujevčani, naime, imaju dobru momčad – upozorava Gabrijel Burburan, jedno od brojnih imena istaknute riječke sportske obitelji Burburan, mladi igrač koji je jedna od nada kluba s Kantride. I njegove poruke ilustriraju armosferu u mladoj gardi Primorja EB, među momcima koji motivirani za uspjehe stalno teže novim pobjedama, ali djeluju samozatajno, nema razmetanja bombastičnim najavama. Tako je i u ovom slučaju, kada Primorjaši ističu kvalitetu i snagu večerašnjih gostiju riječkog bazena, ali isto tako iskazuju nužnu vjeru u svoje snage.




– Gosti imaju čitan jedan niz dobrih igrača. I ova nam je utakmica itekako važna za taj konačni plasman u Premijer Regionalnoj ligi. I ovog puta nam je jako dobrodošla pomoć s tribina, stoga pozivamo sve ovdašnje ljubitelje vaterpola, naše navijače, da nam se pridruže na bazenu i podrže nas. Inače, s Radničkim smo se već sastali ove sezone, bilo je to u kvalifikacijama za LEN Euro kup. Bila je to jedna čvrsta utakmica koju smo na kraju dobili. Tako da se nadamo kako ni sada ne bi trebalo biti prevelikih problema, ali sigurno će biti teško – zaključuje Burburan.