PH u vaterpolu

Vaterpolisti Primorja EB dočekuju POŠK, za gledatelje otvoreno 20 posto kapaciteta tribina, COVID potvrde obvezne

Valentina Prokić

Tin Brubnjak i Boban Voštić/V. KARUZA

Tin Brubnjak i Boban Voštić/V. KARUZA

Ulazimo čvrsto u utakmicu, bez straha. POŠK je protivnik kojeg smo pobijedili i možemo to ponoviti - kaže Tin Brubnjak, novopečeni reprezentativac



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste bank večeras od 20 sati na Kantridi igraju zaostalu utakmicu osmoga kola prvenstva Hrvatske protiv splitskog POŠK-a. Već dva dana kasnije (20 sati) očekuje ih gostovanje kod zagrebačke Mladosti.


– Igrali smo s njima nedavno na turniru Regionalne lige i ta je utakmica završila dosta lako u našu korist. U njihovim redovima igra naš bivši vratar Duje Jelovina, zatim Tonković, no tada nije igrao centar Divković. Treba vidjeti u kakvom će sastavu nastupiti – rekao je pomoćni trener vaterpolista Primorja EB Boban Voštić. I Primorjaši su mučili muku s koronavirusom te još uvijek imaju prostora za napredak kada je forma u pitanju.


– Ni danas nećemo biti kompletni, Roko Jurišić je još uvijek izvan stroja zbog korone i sutra bi trebao početi trenirati. Nadamo se da će biti spreman za drugi dio prvenstva koji počinje već idućeg tjedna. Želja nam je da u nastavku budemo kompletni i spremni te da izvučemo maksimum iz ove momčadi – dodao je Voštić.




Riječki vaterpolisti su na dva turnira A1 Regionalne lige osvojili maksimalan broj bodova. Treći turnir ih očekuje početkom ožujka.


– Priželjkujemo dobru igru koja bi nam omogućila da izborimo razigravanje za ulazak u Premier ligu. Što se prvenstva tiče, ostvarili smo sve što smo planirali i očekujemo da ćemo doći u situaciju da se borimo za plasman u polufinale doigravanja PH-a. Bit će velika borba između Mornara, Solarisa i nas – mišljenja je pomoćni trener Primorja EB.


Vaterpolist Tin Brubnjak nedavno je odradio dva seta priprema sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske, što je još jedna potvrda dobrog rada u Primorju EB.


– Upoznao sam suigrače, vidio sam kako to izgleda u trenažnom procesu reprezentacije i kako se radi, nešto sam naučio i nadam se da sam bolji igrač nego prije – rekao je Brubnjak, jedan od glavnih Hinićevih uzdanica.


Što se nastavka prvenstva tiče, Brubnjak i njegovi suigrači spremni su za današnje osvajanje bodova.


– Planiramo sve kao i prije, ulazimo čvrsto i jako u utakmicu, bez straha. POŠK je protivnik kojeg smo pobijedili i možemo to ponoviti. Bez obzira na sve, mislim da je kvaliteta na našoj strani i da moramo pobijediti – poručio je Brubnjak.


Ulaznice za večerašnju utakmicu prodavat će se na blagajni bazena sat vremena prije početka susreta po cijeni od 30 kuna, a s obzirom na dozvoljeni kapacitet od 20 posto tribine, gledateljima će biti na raspolaganju oko 150 sjedećih mjesta. Za ulazak će biti potrebna i EU digitalna COVID-potvrda.