Prva vaterpolska liga

Vaterpolisti Primorja EB dočekuju Mladost: “Utakmica će poslužiti kao priprema za doigravanje”

Denis Frančišković

Dario Rakovac/Foto Arhiva NL

Dario Rakovac/Foto Arhiva NL

Zna se kvaliteta Mladosti, ali mislim da će biti hendikepirani neigranjem dvojice igrača. Šanse uvijek ima, kao i motiva. To je sport, a i igramo na domaćem terenu - smatra Dario Rakovac



RIJEKA Vaterpolsko prvenstvo Hrvatske u završnoj je fazi dodjeljivanja startnih brojeva za doigravanje, na blagdanskom programu je posljednje kolo u Ligi za prvaka, kao i u Ligi za ostanak. Upravo u njoj Medveščak je osigurao prvo mjesto i četvrfinalnu vizu, dok se drugi četvrtfinalist još ne zna.


Zanimljivo je i u krojenju Lige za prvaka, a ono što je još od ranije poznato jest da su »primorjaši« zacementirali četvrto mjesto i protivnik u četvrfinalu najvjerojatnije će im biti Solaris koji je zbog pojave koronavirusa u svojim redovima odgodio dvije domaće utakmice s Jadranom i Mornarom.


Mlađi uzrasti na Kantridi dobili su zabranu treniranja do daljnjega, a oni stariji, točnije seniori, u subotu (20 sati) u posljednjem 16. kolu dočekuju Mladost.




– Čvrsto držimo četvrto mjesto, nemamo teret nekog rezultata, ali kroz ove utakmice spremamo se za play-off. I tu postoji još niz nepoznanica jer ne znamo datume tih utakmica – kaže Dario Rakovac. – Suparnik u doigravanju najvjerojatnije će nam biti Solaris, a imamo kvalitetu da ga u dvije utakmice prođemo.


Pozitivnom nastavku u doigravanju nada se i Sven Augusti. Optimizam prije svega gradi na posljednjoj pobjedi nad Šibenčanima (11:9).


– Znamo da te utakmice neće imati istu težinu kao prijašnje, no imamo kvalitetu i vjerujemo u svoje snage. Sada će se ipak igrati za konačni poredak što cijeloj priči daje sasvim drugačiju dimenziju. U Dubrovniku smo izgubili od Juga 5:15, dali smo sve od sebe, ali »gospari« su fenomenalna momčad – dodaje Augusti.


Subota donosi zagrabačkog protivnika, jaku Mladost, popularne »žapce«, kojima su Riječani dobro parirali na završnom turniru Regionalne lige u Beogradu.


– Za nas je to utakmica bez pritiska. Zna se kvaliteta Mladosti, ali mislim da će biti hendikepirani neigranjem dvojice igrača. Šanse uvijek ima, kao i motiva. To je sport, a i igramo na domećem terenu – smatra Rakovac.


Generalno, iza igrača Igora Hinića već je sada solidna, dobra sezona. Mladu momčad u usponu mnogi su pohvalili.


– Svoj cilj smo ostvarili zadržavanjem četvrte pozicije u play-offu, ali najbitnije utakmice tek slijede. Cilj nam je i dalje potvrditi tu četvrtu poziciju te ako se ukaže šansa pokušati i nešto više – tvrdi Augusti.


Najveći problem »primorjašima« su kao i svima, igre bez publike.


– Nedostaju nam navijači, ali na to ne možemo utjecati. Publika je uvijek bila velika podrška našoj momčadi, ali morat ćemo ovo izgurati bez nje – zaključuje Rakovac.