PH u vaterpolu

Vaterpolisti Primorja EB dočekuju KPK, ta utakmica poslužit će kao priprema za Gruzijce

Igor Duvnjak

Igor Hinić/S. DRECHSLER

Igor Hinić/S. DRECHSLER

Valja nam se čim bolje uigrati i pripremati se za utakmice osmine finala Euro kupa s Dinamom iz Tbilisija - kaže trener Riječana



RIJEKA  Pozornica na bazenu Kantride je skoro pa ista, mijenjaju se tek protagonisti u samo nekoliko dana razmaka. U utorak je pod otvorenim nebom razdragano mnoštvo profeštalo svjetsko zlato s riječkim predstavnicima u Dohi, večeras je od 20.15 sati red na njihove nasljednike, vaterpoliste Primorja Erste Bank koji u nastavku hrvatskog prvenstva dočekuje korčulanski KPK. Klub s dalmatinskog otoka pritom i štedi, odigrat će utakmicu dan ranije da bi već u subotu u Zagrebu isplivao nasuprot Mladosti, izbjegavši tako troškove i dva putovanja je pretvorio u jedno. Njegovi riječki domaćini su u dosadašnjim nastupima ove mini lige hrvatskog prvenstva najavili da su i večeras veliki favoriti, za ekipom trenera Igora Hinića je maksimalan učinak u proteklih šest kola s kojim čekaju rasplet ovog dijela prvenstva i uključenje u drugu fazu, u play off. Riječani su u ovom nadmetanju za plasman od 3. do 10. mjesta već osigurali razigravanje, nokaut fazu u koju se uključuje prvak splitski Jadran i doprvak dubrovački Jug AO.


– Ovi naši dosadašnji rezultati u ovoj fazi prvenstva Hrvatske su očekivani – kaže Igor Hinić. – Ipak smo bili favoriti s ovim našim konkurentima, u što spada i večerašnji gost KPK. I ove utakmice imaju svoju svrhu, kroz njih trebamo tražiti uvijek potrebno podizanje forme. Valja nam se čim bolje uigrati i pripremati se za utakmice osmine finala Euro kupa s Dinamom iz Tbilisija.


Čim bolja fizička priprema je naglašena nužnost u vaterpolu, pogotovo u ovom modernom. Svjesni su toga u taboru Primorjaša, paralelno su igrajući utakmice i marljivo »punili akumulatore«.




– Imali smo jednu lijepu pauzu nakon onog okončanja polusezone u prosincu i naravno da smo nakon tog odmora radili na fizičkoj pripremi, koja je u vaterpolu osnova za sve ostalo.


Još malo pa samo galebovi nad riječkim bazenom neće kričati o skorašnjoj novoj atraktivnoj europskoj predstavi, o osmini finala Euro kupa s Dinamom iz Tbilisija nakon što je mlada momčad Primorjaša već priredila niz zadovoljstava i sebi i navijačima u susretima u skupini ovog natjecanja. Prvi susret s Gruzijcima na Kantridi igra se 8. ožujka.


– Nasuprot će nam biti vrlo jak suparnik, dobra momčad s kvalitetnim, odličnim trenerom. Uz to je i putovanje na revanš u Tbilisi nezgodno, kako zbog dužine puta, tako i zbog vremenske razlike. Uglavnom, očekujem neizvjesne utakmice i nadam se našoj dobroj formi kako bismo pružili dobre igre. Ove sezone smo u Europi napravili puno toga dobroga, ali ovo je lijepa i izazovna prilika da se napravi još zaveslaj više.