Kantrida

Vaterpolisti Juga svladali Sabadell

Igor Duvnjak

Foto Goran Kovacic/PIXSELL

Foto Goran Kovacic/PIXSELL

Jug Adriatic osiguranje plasirao se u finale Final Foura LEN Euro kupa



 


Prva polufinalna utakmica Final Foura LEN Euro kupa vaterpolista: Jug Adriatic osiguranje – Sabadell 11:7 (3:2, 3:1, 3:3, 2:1). Bazen na Kantridi. Gledatelja: 200. Suci: Stavridis (Grčka) i Zwart (Nizozemska). Delegat: Perišić (Srbija).


JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Prkoča, Djerković 1, Lazić 5, Joković, Mozara, Daube, Cabanas 1 Kržić, Burić, Grgurević, Žuvela 4 (1), Brzica.




SABADELL: Lorrio, Bonet, Asensio 1, Schuetze, Vidović 2, Valera 1, Barroso 1, Liperen, Averka 1, Perez, Mallarach 1, Bustos, Teclas.


Igrač više: Jug AO 7 (4), Sabadell 11 (4). Peterci: Jug AO 1 (1), Sabadell 1(0).


Jug Adriatic osiguranje plasirao se u finale Final Foura LEN Euro kupa. U duelu velikana, momčad trenera Vjeke Kobeščaka deklasirala je Sabadell kako sjajnom obranom, tako i ubojitim napadom. Dominirala je od prvih do posljednjih minuta, a njezina kontrola igre i rezultata okončana je pobjedom 11:7.


Dubrovačka obrana je na otvaranju susreta dobro odolijevala španjolskim napadima i neokrnjena doplivala do drugog dijela uvodne četvrtine, nakon čega je i povela. Matador je bio jedan od svjetskih prvaka u njezinim redovima, Marko Žuvela. Prvo je pogodio s igračem više, a uskoro se ponovio šutom »na daljinski«. Tek u pretposljednjoj minuti začuo se španjolski odgovor koji je uzrokovao promjenu odnosa snaga do prvog odmora, Mallarach je, naime, iz daljine u posljednjoj sekundi nekako našao put do mreže i smanjio na 3:2.


Odmah početkom nastavka odapeo je i drugi svjetski prvak, Franko Lazić je vratio Gosparima onu rano stečenu prednost. Tonči Popadić je dobro branio, njegovi igrači su održavali odličan ritam igre u obrani i rezultat ih je nagradio. Momčadi koja je u 12 minuta primila mizerna dva gola, Žuvela je svojim već trećim golom donio obećavajuća tri pogotka viška. U minutama do »velikog odmora« odlike igre bile su iste, paljba Juga AO je pogađala metu, a marljiva sjetva u obrani davala plodove. Hrvatski predstavnici su se slijedom toga odmarali s prednošću 6:3 uoči odlučujućih 16 minuta.


Odmah početkom nastavka Lazić je dobro namjestio desnicu i ostvario najveću dotadašnju razliku (7:3). Iako je bilo još mnogo vremena do kraja susreta, njegovoj se momčadi počeo smješkati finale. Ekipa Sabadella je začula znak za uzbunu i zaplivala u lov na veliki preokret. Prvo Averka, a onda solo akcijom Barroso, prepolovili su razmak. Žuvela je, međutim, iz peterca složio svoj poker golova, do odlaska na posljednji odmor uskoro mu se pridružio Sergi Cabanas i uspostavio raniji »vodostaj«, no tik prije kraja četvrtine odgovorio im je Vidović.


Odmah početkom posljednjeg čina sjajni Popadić dobio je pljesak s tribina kada je obranio peterac i sačuvao prednost svoje momčadi. Kada je uskoro do pokera golova iz brze tranzicije stigao i Lazić, Jug AO je s čak 10:6 bio jednom nogom u finalu nepunih šest minuta prije kraja. Naravno da je i vrijeme sve više bilo saveznik rasplivanih Gospara. Istom su prednošću stigli do posljednje tri minute, bilo je sve evidentnije da bi nemoćnim suparnicima pomogla neka trica, koje ipak u vaterpolu nema. Lazić je pak već petim golom odagnao sve dileme, nakon 11:6 priči je bio kraj.


– Dobro smo odigrali, sve nakon onog nesretnog poraza u Splitu u finalu za hrvatskog prvaka. Tamo nismo pokazali svoje pravo lice – zadovoljan je bio Franko Lazić, golgeter utakmice s pet golova, skoro pa polovine pogodaka svoje momčadi.


– Prevaga je sigurno bio naš vratar koji je svojim obranama unosio samopouzdanje u obrani i pomogao cijeloj ekipi da ovako odigra. Naravno da se nadamo i pobjedi u finalu te da ćemo osvojiti trofej.