EP u veslanju

Valent i Martin Sinković s najbržim vremenom u svojoj skupini izborili finale EP-a

Hina

Martin i Valent Sinković/Foto PIXSELL

Martin i Valent Sinković/Foto PIXSELL

Finale je na rasporedu u nedjelju u 12.36 satiVARESE Hrvatski dvojac bez kormilara Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale Europskog veslačkog prvenstva u talijanskom Vareseu.


Valent i Martin Sinković bili su najbrži u svojoj polufinalnoj skupini s vremenom 6:35.67 ostavivši iza sebe Rumunje i Francuze.


Finale je na rasporedu u nedjelju u 12.36 sati.
“Gotovo je polufinale. Dobili smo Rumunje, ne lagano ali dosta kontrolirano. Cijelu utrku smo se osjećali da možemo još dati ako treba tako da smo stvarno zadovoljni s ovim što smo pokazali,” rekao je Martin Sinković.


Drugo mjesto osvojili su Rumunji Marius-Vasile Cozmiuc i Ciprian Tudosa s dvije sekunde zaostatka, dok su treći bili Francuzi Thibaud Turlan i Guillaume Turlan sa nešto više od šest sekundi zaostatka.


U drugoj skupini najbrži su bili Talijani Matteo Lodo i Giuseppe Vicino s rezultatom 6:35.46.


“Bila je stvarno dobra utrka i jako dobro tehnički odrađena što je nama važno u dvojcu bez kormilara. Pokazali smo ono što smo radili na treninzima zadnjih mjesec i pol dana i svi smo jako zadovoljni. Međutim, znamo da je sutra nova utrka i svi kreću od nule. Treba se ponovno pokazati u najboljem svjetlu, ali idemo sa samopouzdanjem i jedva čekamo,” dodao je Valent Sinković.