Triatlon

Uspješan vikend triatlonaca Rivala, Gabriel Barac obranio titulu državnog prvaka, Lana Vale juniorska viceprvakinja

Tomislav Volarić

Gabriel Barac

Gabriel Barac

Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu ujedno je i zadnje kolo triatlon lige, a Gabriel Barac je ovim rezultatom obranio titulu državnog prvaka u sprint triatlonu i time pokazao dobru formu uoči Europskog juniorskog kupa



RIJEKA  Triatlonci riječkog Rivala Gabriel Barac i Lana Vale uspješno su okončali nastup na prvenstvu Hrvatske održanom na zagrebačkom Jarunu. Gabriel Barac je u sve tri discipline sprint triatlona, 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje bicikla i 5 kilometara trčanja, osvojio prvo mjesto s ukupnim vremenom 53:55 minute, ostavivši tako prvog pratitelja sa skoro dvije minute zaostatka. Gabriel je bio prvi u ukupnom poretku seniora i juniora.


Uz Gabriela Barca velik uspjeh ostvarila je i Lane Vale osvojivši naslov državne juniorske viceprvakinje s vremenom 1:08:14 sati. Gabriel i Lana bili su i dio srebrne štafete Rivala zajedno s Aurorom Valinčić i Bornom Dobravcem.


Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu ujedno je i zadnje kolo triatlon lige, a Gabriel Barac je ovim rezultatom obranio titulu državnog prvaka u sprint triatlonu i time pokazao dobru formu uoči Europskog juniorskog kupa, što će se ove subote održati na Bledu.




– Iza mene je uspješno odrađen vikend u Zagrebu, veoma sam zadovoljan rezultatom i svim segmentima natjecanja. Sada se okrećem Europskom kupu na Bledu i Balkanskom prvenstvu koje se održava tjedan dana kasnije – rekao je Gabriel Barac, kojemu vjetar u leđa daju itekako zapaženi rezultati ove sezone. Prije prvenstva Hrvatske u sprint triatlonu 18-godišnji Bribirac postao je apsolutni, mlađeseniorski i juniorski državni prvak u supersprint i standardnom akvatlonu.


Ostali triatlonci Rivala spremaju se za novi važan ispit, državni supersprint maraton u konkurenciji juniora, što je na rasporedu 24. rujna u Kostreni.