Svečanost automobilizma

U Puli proglašenje najboljih vozača i vozačica Regije Zapad

Miroslav Krpan

Aleksandra Jurdana najbolja je vozačica za 2019. godinu

Aleksandra Jurdana najbolja je vozačica za 2019. godinu



PULA Auto i karting savez Istre nositelj je Regije Zapad Hrvatskog auto i karting saveza, koja obuhvaća klubove Istarske i Primorsko-goranske županije, te dijela Karlovačke županije. Tijekom sezone objedinjava program automobilističkih natjecanja prvenstava druge kategorije, a posebno su brojne i atraktivne Formula driver i kronometar vožnje. U ove dvije discipline proglasit će se najuspješniji pojedinci i klubovi Regije Zapad, dok će se u formuli driver nagraditi i najuspješniji Prvenstva Auto karting saveza Istre, te Prvenstva istarske rivijere. Svečanost će se iskoristiti i za priznanja najuspješnijima u dvije atraktivne discipline istarskog poluotoka, a to su Off road i Drift.


Formula driver, svojevremeno uspostavljena upravo na istarskom poluotoku, zaživjela je punim plućima, a kao najmlađa sportska disciplina automobilističkog sporta najpropulzivnija je i najmasovnija. Vozi se pet natjecanja (Buzet, Učka, Ogulin, Limski kanal i Grobnik), a na svakom se u brojnim konkurencijama okupi od 180 do 240 vozačica i vozača. Ukupni pobjednik sezone 2019. je Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj), najuspješnija vozačica Aleksandra Jurdana (AK RI autosport), a junior Renato Herc (AK RI autosport).


Prvenstvo Regije Zapad u kronometar vožnjama objedinjuje tri natjecanja (Tar, Plomin i Grobnik), a naslov najuspješnijeg ponijet će iskusni buzetski as Bojan Krota (AK Buzet Autosport). Juniorski naslov pripast će Karlu Pelicaru (AKORK Skok racing 1993), a među vozačicama s tri je pobjede dominirala Doris Labinjan (AK Istra racing team Pazin). Ono što povezuje obje ove discipline su vozačice i vozači pazinskog Autokluba Istra racing team, koji su u obje discipline ostvarili ekipne naslove prvaka.




Na svečanosti u pulskom Domu hrvatskih branitelja, što počinje okupljanjem dobitnika i gostiju u 18.30 sati, bit će uručeno gotovo 150 priznanja. Program počinje u 20 sati.