Boćanje

U francuskom Saint Vulbasu igra se Svjetski mješoviti boćarski kup, Podvežica poprište prvoligaškog derbija susjeda

Zlatko Horvat

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

Sv. Jakov je prvenstvo otvorio gostujućom pobjedom nad Hajdukom Rašica, Vargon domaćim porazom od Zrinjevca



RIJEKA U francuskom Saint Vulbasu danas počinje Svjetski mješoviti boćarski kup na kojem će Hrvatsku prdstavljati Ria Vojković, Nives Jelovica, Marino Milićević i Žarko Jerčinović, koje predvodi direktor reprezentacija Vjekoslav Matetić. Hrvatska četvorka nastupit će u disciplinama mješovito precizno izbijanje, mješovita štafeta i mješoviti krug. Bit će to zagrijavanje za Svjetsko mješovito prvenstvo i Svjetsko prvenstvo za boćarice, što se održava u francuskom Rumillyju od 7. do 11. studenoga.


U sastavu Hrvatske bit će Ria Vojković, Nives Jelovica, Carrolina Bajrić, Nikol Belasić, Ema Maršanić, Marino Milićević i Marin Ćubela. Na Svjetskom prvenstvu u mješovitim disciplinama natjecat će se u disciplinama krug i štafeta. U sastavu delegacije HBS-a bit će izbornici Čedo Vukelić i Vjekoslav Matetić.


Na Podvežici se danas s početkom u 15 sati igra kvarnerski derbi, dvoboj ekipa Svetog Jakova i Vargona. Jakovari ne mogu računati na Žarka Jerčinovića, što bi moglo donijeti malo drame. Sv. Jakov je prvenstvo otvorio gostujućom pobjedom nad Hajdukom Rašica, Vargon domaćim porazom od Zrinjevca.