Zlatna liga odbojkašica

Turski stručnjak u Zlatnoj ligi ostvario prvu pobjedu na klupi hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije

Hina

Božena Butigan/Foto Facebook HOS

Božena Butigan/Foto Facebook HOS

Hrvatske odbojkašice svladale su Slovakinje, a odbojkaši su bili bolji od Danske



VARAŽDIN  Hrvatske odbojkašice slavile su u 2. kolu Zlatne lige u Varaždinu protiv Slovačke s 3:0 (25:19, 25:20, 27:25). Zadnja tri susreta Hrvatske i Slovačke otišla su uvjerljivo na stranu Hrvatske, sve tri utakmice dobile su naše odbojkašice s 3:0, posljednji puta lani na Europskom prvenstvu u Zadru. Tako su i sada Hrvatice zadržale nepobjedivost pred solidnim slovačkim sastavom, iako je bilo određenih problema u našim redovima uoči početka susreta. Naime, prva organizatorica igre naše selekcije Klara Perić, zbog ozljede je utakmicu pratila sa strane terena, pa je njezinu ulogu preuzela Vedrana Jakšetić, a kao druga ‘tehničarka’ u sastavu je bila i Lea Deak.


Izbornik Hrvatske Ferhat Akbas ovog se puta odlučio i za ljevoruku Dijanu Karatović od starta u terenu, na poziciji primačice pucačice.


– Nije ovo još uvijek naše najbolje izdanje, imamo još puno rada pred sobom i napredovanja, ali pobjeda je najvažnija.  Bilo je ovo buđenje u odnosu na prošlu utakmicu i na kraju je izašlo s pobjedom. Orijentirale smo se na našu igru, na naš napad, da budemo što prodornije  i mislim da smo duplo bolje odigrale nego protiv Češke.  Na kraju sam završila susret asom, iako cijelim tijekom nisam imala dobar osjećaj na servisu. Na kraju je ušla najvažnija lopta – kazala je Laura Miloš.




Hrvatska je bila posebno dominantna na bloku, 13 prema samo dva Slovakinja, a Mika Grbavica sa 23 poena bila je najučinkovitija igračica na utakmici.


Hrvatska ima pobjedu i poraz, a Slovakinjama je ovo bila prva utakmica.


Hrvatski odbojkaši pobijedili su u Varaždinu Dansku s 3:0 (25:20, 25:21, 25:20) u 3. kolu Zlatne lige.


Hrvatskoj je ovo prva pobjeda nakon dva poraza od Ukrajine, a 1. lipnja u Varaždinu igraju sa Španjolskom.