EP odbojkašica

Turkinje preokretom protiv Srbije osvojile europsko odbojkaško zlato, Hrvatska završila 22. u konkurenciji 24 ekipe

Hina

Foto Eurovolley/CEV

Foto Eurovolley/CEV

Za Tursku je ovo bilo treće finale na Euru u povijesti u kojem su konačno turske odbojkašice uspjele osvojiti zlatnu medalju



BRUXELLES  Turske odbojkašice osvojile su naslov europskih prvakinja pobijedivši u finalu Europskog prvenstva odigranom u nedjelju u Bruxellesu reprezentaciju Srbije s 3-2 u setovima (-25, 21, -22, 22, 15-13).


Za Tursku je ovo bilo treće finale na Euru u povijesti u kojem su konačno turske odbojkašice uspjele osvojiti zlatnu medalju. Bila je to repriza finala EP-a iz 2019. kad je u finalu odigranom u Ankari srpska reprezentacija slavila s 3-2.


Četiri godine poslije Turkinje su dočekale priliku za uzvrat. Reprezentaciji Srbije ovo je bilo šesto finale u kojem su se po treći put morale zadovoljiti srebrnom medaljom.




U utakmici za treće mjesto nizozemske odbojkašice su svladale reprezentaciju Italije s 3-0 (23, 26, 20). Nizozemkama je to sedmo odličje na europskim prvenstvima, a druga bronca. U kolekciji imaju naslov europskih prvakinja iz 1995. kad su u finalu pred svojim navijačima pobijedile reprezentaciju Hrvatske te još četiri srebrne medalje.


Pomlađena hrvatska reprezentacija je završila natjecanje s pet poraza i jednim osvojenim bodom te zauzela 22. mjesto u konkurenciji 24 ekipe.