EP u boksu

Trojica hrvatskih boksača u četvrtfinalu EP-a mlađih seniora, među njima je i jedan Riječanin

Portal Novi list

Leon Buzik je u kategoriji do 67 kg prvo svladao mađarskog predstavnika, a onda bez borbe ušao u četvrtfinale



BUDVA Hrvatska ima trojicu boksača u četvrtfinalu Europskog prvenstva mlađih seniora u Budvi!


Nakon Antonija Grabića, koji je borbu za medalje izborio s dvije pobjede,  boj za odličja osigurali su i Deni Alagić (do 63,5kg), te Leon Buzik u kategoriji do 67 kg.


Dok je Riječanin Buzik nakon prve pobjede nad boksačem iz Mađarske u četvrtfinale prošao bez borbe (predstavnik Srbije Edin Suljić zbog ozljede nije mogao nastupiti), Deni Alagić iz zagrebačkog Metalca dao je posljednji atom snage u meču osmine finala protiv reprezentativca Turske Yildirima Ballioglua.




Četvrtfinalne borbe za medalje u ponedjeljak nisu uspjeli dohvatiti Puljanin Tomislav Letinić u kategoriji do 54 kg i Ivan Ante Gregurić (Leonardo Zagreb) u kategoriji do 60 kg.


Tomislav Letinić (Arena Pula) u osmini finala jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je meč od kvalitetnog i očito iskusnijeg Španjolca Juana Morena Pantoje.


Ivan Ante Gregurić (Leonardo) u kategoriji do 60 kg izgubio je također jednoglasnom odlukom sudaca u osmini finala od spremnijeg i boljeg Nijemca Enrica Kliescha kojem su pripale sve tri runde od svih pet sudaca po 10:9 (finski sudac dao mu je prednost i 10:8 u 3. rundi).