OI u Tokiju

Na Igrama provedeno 310.000 testova, tek nekoliko je pozitivno, MOO tvrdi da nema prijenosa virusa na lokalno stanovništvo

Hina

Među 24 nova slučaja tri su neimenovana sportaša



TOKIO  Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju objavili su podatak o 24 nova slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni porast infekcija otkad su počeli objavljivati ​​podatke 1. srpnja.


Među 24 nova slučaja tri su neimenovana sportaša, a do sada je infekcija potvrđena kod 20 sportaša na Olimpijskim igrama.


Dvije osobe koje su prisustvovale OI iz inozemstva su hospitalizirane, međutim niti jedan slučaj nije ozbiljan, a treća hospitalizirana osoba već je otpuštena.




Ukupan broj pozitivnih slučajeva od 1. srpnja do sada je 193, rekli su organizatori Olimpijskih igara.


U japanskoj prijestolnici posljednjih dana također raste broj zaraženih, u srijedu ih je bilo 3.177, što je drugi uzastopni rekord dnevno. Broj novih slučajeva u cijeloj zemlji dosegao je 9.570, priopćilo je ministarstvo zdravlja, čime je po prvi puta premašeno 9.500.


Međutim, Međunarodni olimpijski odbor (MOO) ne vidi paralelu s Olimpijskim igrama.


“Koliko je poznato, nije bilo prijenosa zaraze sa olimpijskih sudionika na japansko stanovništvo”, rekao je glasnogovornik Olimpijskog odbora Mark Adams.


Do sada je na igrama provedeno 310.000 testova na novi koronavirus, od kojih je samo nekolicina pozitivnih.