Dom Reala

Totalna američka kulturna pobjeda: Slavni Santiago Bernabeu ugostit će NFL utakmicu

Portal Novi list, Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Folorentino Perez ne može biti sretniji zbog ove suradnje



Glavni grad Španjolske Madrid 2025. godine postat će četvrti europski grad koji će ugostiti neku utakmicu američke profesionalne lige u američkom nogometu (NFL), a susret će se odigrati na stadionu Santiago Bernabeu, domu Reala.


Prvi europski grad koji je ugostio NFL utakmicu bio je London još 2007. godine, a dosada je u glavnom gradu Velike Britanije odigrano 36 NFL dvoboja, najviše na Wembleyu, nekoliko njih na Twickenhamu.


Od 2019. domaćin je i novi stadion Tottenham Hotspura, 2022. godine odigrana je prva NFL utakmica u Njemačkoj, na Allianz Areni u Muenchenu, dok se ove godine na popis upisao i Frankfurt.




“Dolazak NFL-a na Santiago Bernabeu je važan događaj u sportskoj povijesti. Ova strateška suradnja ojačat će naša dva brenda na globalnoj razini, a bit će entuzijastično pozdravljena od milijuna ljudi na svim kontinentima”, objavio je predsjednik madridskog Reala Florentino Perez.



Osim u Europi, utakmice NFL lige dosada su se igrale i na stadionu Azetca u Ciudad de Mexicu, a za 2024. je dogovorena i prva utakmica u Južnoj Americi, 6. rujna će na stadionu Corinthiansa u Sao Paulu Philadelphia Eaglesi biti domaćini zasad još nepoznatom suparniku.


Sljedeće godine igrat će se još jedna utakmica u Brazilu, a za njeno domaćinstvo uz Sao Paulo konkurira i Rio de Janeiro, odnosno mitski stadion Maracana.