OI u Tokiju

Tonči Stipanović nakon osam plovova još uvijek u igri za medalju, braća Fantela pala na 12. mjesto

Hina

U klasi Laser Radial Jelena Vorobjeva je danas zauzela sedmo i 21. mjesto, pa je ukupno pala na 11. pozicijuTOKIO  Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović zauzima peto mjesto u klasi Laser na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon osam regata, dok su braća Šime i Mihovil Fantela u klasi 49er i Elena Vorobjeva u klasi Laser Radial sve dalje od borbe za medalje.


Srebrni iz Rio de Janeira je danas osvojio 5. i 11. mjesto i u ukupnom poretku se nakon osam plovova nalazi na petoj poziciji i još uvijek je u igri za medalje.


Stipanović na petom mjestu ima 57 bodova, osam manje od trećeplasiranog Norvežanina Hermanna Tomasgaard.
U vodstvu je Australac Matt Wearn (29), dok je drugi Cipranin Pavlos Kontides (44). Ostale su još samo dvije regate prije plova za medalje.


U klasi Laser Radial Jelena Vorobjeva je danas zauzela sedmo i 21. mjesto, pa je ukupno pala na 11. poziciju sa 85 bodova, šest manje od Britanke Alison Young na desetom mjestu. U vodstvu je Dankinja Anne-Marie Rindom (25).


U klasi 49er braća Šime i Mihovil Fantela su se spustili na 12. mjesto nakon današnjeg 15. i 8. mjesta i ukupno šest plovova.


U vodstvu su Britanci Dylan Fletcher i Stuart Bithell.