Novo vodstvo

Tomislav Poljak novi direktor teniskog turnira u Umagu, Lawrence Frankopan postaje savjetnik

Zlatko Horvat

Borna Ćorić i Tomislav Poljak

Borna Ćorić i Tomislav Poljak

Frankopan će i dalje ostati uključen u upravljanje turnirom u savjetničkoj ulozi, dok će Poljak, koji je također dio StarWing Sportsa, biti odgovorna osoba za realizaciju umaškog turnira



UMAG Tomislav Poljak novi je direktor ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag. Tu je odluku na ovotjednim sastancima u Londonu potvrdio i ATP Board, upravljačko tijelo ATP Toura. Nakon šest godina uspješnog vođenja turnira, Lawrence Frankopan prepustio je mjesto Tomislavu Poljaku, koji je već 15 godina dio Plava Laguna Croatia Open Umaga.
Riječ je odluci usuglašenoj između Plave Lagune i Lawrencea Frankopana, vlasnika agencije StarWing Sports Management. Frankopan će i dalje ostati uključen u upravljanje turnirom u savjetničkoj ulozi, dok će Poljak, koji je također dio StarWing Sportsa, biti odgovorna osoba za realizaciju umaškog turnira.


– Nadamo se da će nam epidemiološka situacija do srpnja 2021. dopustiti organizaciju turnira, sukladno svim potrebnim mjerama te da ćemo moći uživati u sportu i zabavi, kao i prethodnih 30 godina. Znamo da je ovaj turnir jedan od simbola Umaga pa će glavni zadatak biti dovođenje, kako kvalitetnih igrača, tako i vrhunskih glazbenih imena, ali i vrhunska organizacija cjelokupnoga programa – istaknuo je Tomislav Poljak, četvrti direktor umaškog turnira.


Lawrence Frankopan naslijedio je Vanju Božičkovića, nasljednika Slavka Rasbergera, koji je 20 godina uspješno vodio turnir i stvorio od njega prepoznatljiv brand. Frankopan je nastavio tim tragom.




– Zahvaljujem Plavoj Laguni na godinama suradnje i radujem se da ću ostati u savjetničkoj ulozi i dalje raditi na turniru. Tomislav je godinama dio tima i vjerujem da će besprijekorno obaviti zadaće koje su pred njim, pogotovo sada kada živi u Umagu. Sve što smo do sada napravili za turnir napravili smo zajedno i veselim se što ćemo to nastaviti u godinama koje su pred nama – istaknuo je Lawrence Frankopan.


U Plavoj Laguni žele nastaviti dosadašnjim putem jer je Plava Laguna Croatia Open Umag mnogo više od teniskog turnira.


– U budućnosti želimo dodatno internacionalizirati i podignuti atraktivnost za publiku i ostale sponzore jer osim što je snažan alat za međunarodnu promociju turizma, ujedno je i poluga za daljnji razvoj teniskog poslovanja. S obzirom na tradiciju i već sagrađenu infrastrukturu, u koju je i ove godine Plava Laguna uložila više od milijun kuna, Umag je najznačajnije tenisko središte za Istru, Hrvatsku i regiju, stoga ćemo i dalje raditi na unapređenju novih teniskih sadržaja. Tomislava Poljaka jako dobro poznajemo, kao i on nas. Ima naše puno povjerenje te mu želimo puno sreće na mjestu direktora turnira – istaknuo je predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.