Veliki uspjeh

TEŠKA KATEGORIJA Mlada Lucija Lesjak postala je svjetska prvakinja u karateu

Hina

foto: Croatian Karate Union

foto: Croatian Karate Union

Hrvatska je ukupno osvojila dva odličja na SP za kadete, juniore i mlađe seniore u glavnom čileanskom gradu Santiagu. Osim zlata Lucije Lesjak, Laura Lisac osvojila je kadetsku broncu u kategoriji +54 kg.SANTIAGO – Hrvatska karatistica Lucija Lesjak svjetska je prvakinja u konkurenciji mlađih seniora u teškoj kategoriji (+68 kg) na Svjetskom juniorskom prvenstvu u karateu u Santiagu.


U 1. kolu Lesjak je bila slobodna, a potom je pobijedila Ruskinju Sunitu Kalimovu 7-4 , Peruanku Gianellu Lozano 6-0 i Amerikanku Cirrus Lingl s 5-4. U poluzavršnici je bila bolja od Meksikanke Nadie Michel Galarzo Aguirre s 3-1, da bi u finalnom susretu Lesjak nadmoćno svladala Austrijanku Loru Ziller s 5-1.


Hrvatska je ukupno osvojila dva odličja na SP za kadete, juniore i mlađe seniore u glavnom čileanskom gradu Santiagu. Osim zlata Lucije Lesjak, Laura Lisac osvojila je kadetsku broncu u kategoriji +54 kg.
Najviše uspjeha imali su karatisti Egipta koji su osvojili 19 medalja, od toga sedam zlatnih, slijede predstavnici Turske i Francuske.


Na Svjetskom prvenstvu u Čileu sudjelovalo je 1557 natjecatelja iz 96 zemalja.