Svjetski skijaški kup

Talijanka Sofia Goggia slavila u spustu u Crans Montani

Hina

Sofia Goggia/Foto REUTERS

Sofia Goggia/Foto REUTERS



CRANS MONTANA Talijanka Sofia Goggia ostvarila je još jednu pobjedu u natjecanjima spusta za Svjetski kup, nakon što se najbrže spustila stazom u švicarskoj Crans Montani, gdje je sustav za mjerenje vremena prouzročio velike probleme organizatorima, koji su službene rezultate objavili tek tri sata po završetku utrke. 


Ponovni pregled svih nastupa donio je neke promjene, a najznačajnija je bila skok domaće reprezentativke Lare Gut-Behrami na treće mjesto, iza Sofije Goggie i svoje sunarodnjakinje Joane Haehlen koja je za pobjednicom zaostala 36 stotinki. Četvrto mjesto osvojila je Austrijanka Nicole Schmidhofer i time povećala svoju prednost u redoslijedu spustašica za Mali kristalni globus, jer je Slovenka Ilka Štuhec pala na sredini staze i završila u zaštitnoj ogradi, no činilo se da nije doživjela ozbiljnije ozljede.


Ipak, zbog bolova u koljenu, dvostruka svjetska prvakinja u spustu proći će dodatne pretrage kako bi se utvrdilo je li došlo do neke teže ozljede.




Do kraja sezone ostale su tri utrke spusta, a Schmidhofer ima 60 bodova prednosti pred sunarodnjakinjom Ramonom Siebenhofer, 71 bod više od Štuhec i 79 bodova više od sunarodnjakinje Stephanie Venier.


U nedjelju je u Crans Montani na rasporedu alpska kombinacija sa startom spusta u 10.30 sati te slalomom u 13.30 sati.