Svjetski skijaški kup

Talijanka Elena Curtoni pobjednica superveleslalom u Cortini d’ Ampezzo, ovo je njezin prvijenac u Super-G-ju

Hina

Soffia Goggia/Foto REUTERS

Soffia Goggia/Foto REUTERS

ruga je bila Austrijanka Tamara Tippler sa samo devet stotinki sekunde iza Curtoni, dok je treća bila Švicarka Michelle Gisin



CORTINA  Talijanska skijašica Elena Curtoni pobjednica je superveleslaloma Svjetskog kupa u talijanskom skijalištu Cortina d’ Ampezzo.


Curtoni je riskantnom vožnjom po prvi puta osvojila super-G utrku.


Druga je bila Austrijanka Tamara Tippler sa samo devet stotinki sekunde iza Curtoni, dok je treća bila Švicarka Michelle Gisin (+0.24)




Trenutno najbolja skijašica u brzim disciplinama, Talijanka Sofia Goggia doživjela je drugi pad u dva tjedna, a 29-godišnjakinja iz Bergama pala je u gornjem dijelu staze. Nakon teškog pada, na trenutak je ostala ležala na stazi, ali je ustala vrišteći. Uz pomoć radnika obukla je skije i odskijala bez pomoći do cilja, a potom se uputila prema medicinskom šatoru žaleći se na bolove u desnom koljenu.


Ovo je drugi ružan pad Talijanke dva tjedna prije Zimskih olimpijskih igara, a već je imala udes  u Zauchenseeu, ali nije pretrpjela nikakve posljedice. U subotu je u Cortini osvojila četvrti spust u sezoni, ove zime slavila je i u dva superveleslaloma i glavni je favorit u brzim disciplinama na Olimpijskim igrama u Kini.


U poretku superveleslaloma vode tri Talijanke – Brignoni (377), Curtoni (348) i Goggia (332), a ukupno Amerikanka Michaela Schiffrin (981) koja je danas bila 16.