Atletika

Svjetski rekorder Karsten Warholm se ozlijedio na mitingu Dijamantne lige u Rabatu

Hina

Reuters

Reuters



Olimpijski pobjednik i svjetski rekorder na 400m s preponama Norvežanin Karsten Warholm ozlijedio se na mitingu Dijamantne lige u Rabatu, manje od šest tjedana prije Svjetskog prvenstva u Eugeneu.


Izašavši iz startnih blokova, Warholm je naglo prekinuo svoj nastup nakon prve od deset prepona držeći se za stražnji dio desne noge.


“Jako sam razočaran, mislim da se radi o ozljedi tetive koljena. Usredotočit ću se na ozdravljenje kako bih se vratio još jači,” kazao je 26-godišnji Norvežanin.




Oduševljenje navijača u Rabatu izazvao je olimpijski pobjednik Marokanac Soufiane El Bakkali koji je pobijedio u zadnjoj utrci programa na 3.000 m sa zaprekama.


Marokanac je preuzeo vodstvo u posljednjem krugu i na koncu slavio s rezultatom 7:58.28 što je novi rekord mitinga i vodeći rezultat u svijetu ove sezone. Drugi je bio srebrni iz Tokija, Etiopljanin Lamecha Girmi s rezultatom 7:58.68. Zanimljivo, Girma je u utorak u Ostravi istrčaoi identično vrijeme postavši tek 13. atletičar u povijesti koji je ovu disciplinu trčao brže od osam minuta.


Od 2015. godine, nitko drugi osim ova dva sportaša nije se spustio ispod osam minuta u trci s preprekama na 3000 metara. Treći je u Rabatu bio Etiopljanin Hailemariyam Tegegn s rezultatom 8:06.29.


Olimpijska pobjednica Jamajčanka Elaine Thompson-Herah ostala je neporažena ove sezone na 100m s rezultatom 10.83. Druga je bila Bjelokošćanka Marie-Josee Ta Lou sa 11-04, a treće mjesto je zauzela Jamjčanka Natasha Morrison (11.22).


Osvajač srebrne olimpijske medalje Amerikanac Kenny Bednarek započeo je obranu naslova u Dijamantnoj ligi na 200 metara uvjerljivom pobjedom u Rabatu s rezultatom 20.21. Drugi je bio Južnoafrikanac Luxolo Adams sa 20.35, a treći Talijan Eseosa Fostine Desalu (20.54).


“Sretan sam današnjom pobjedom, najboljom u sezoni, iako sam želio bolji rezultat,” rekao je Bednarek.


Svjetska dvoranska prvakinja Ukrajinka Jaroslava Mahučhik ostvarila je svoju drugu pobjedu u skoku u vis u Dijamantnoj ligi ove sezone s rezultatom 1.96 metara.


Olimpijski prvak Miltiadis Tentoglou pobijedio je u muškom skoku u dalj skočivši 8.27 metara.


U bacanju diska slavio je Slovenac Kristijan Čeh sa rezultatom 69.68 m, Drugi je bio aktualni olimpijski i svjetski prvak Šveđanin Daniel Stahl (67.16 m), a treći Australac Matthew Denny, četvrti na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju (67.07 m).