Crni Braizer

Svjetski prvak na 800 metara ostao bez Olimpijskih igara, na američkim kvalikacijama bio je posljednji

Hina

Donovan Brazier/Foto REUTERS

Donovan Brazier/Foto REUTERS

Ovo je drugi put da je svjetski prvak iz Dohe 2019. ostao bez olimpijskih igara, u kvalifikacijama za OI u Rio de Janeiru 2016. je otpao u prvom kruguEUGENE Svjetski prvak na 800 m Donavan Brazier je ostao bez nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što je na američkim atletskim kvalifikacijama u Eugeneu zauzeo zadnje mjesto.


Pobijedio je osvajač bronce na OI u Rio de Janeiru Clayton Murphy s najboljim vremenom sezone 1:43,17. Drugi je bio Isaiah Jewett koji je s osobnim rekordom (1:43,85) osigurao nastup u Tokiju.


Ovo je drugi put da je svjetski prvak iz Dohe 2019. ostao bez olimpijskih igara, u kvalifikacijama za OI u Rio de Janeiru 2016. je otpao u prvom krugu.
Sam Kendricks je u skoku s motkom doživio jedan od rijetkih poraza. Branitelja naslova olimpijskog pobjednika i dvostrukog svjetskog prvaka (2017. i 2019.) je pobijedio Chris Nilsen koji je visinu 5,90 m preskočio iz drugog pokušaja, dok je Kendricksu to uspjelo iz trećeg.


U troskoku je Will Claye, dva puta srebrni na OI, u odsutnosti ozlijeđenog olimpijskog pobjednika Christiana Taylora, pobijedio sa 17,21 m. Na 1.500 m je veteranka Jenny Simpson neuspješno završila borbu za svoje četvrte olimpijske igre zaredom, zauzevši deseto mjesto. Pobijedla je Elle Purrier St. Pierre (3:58,03).