Josip Rumac

Svi smo čekali CRO Race i konačno smo ga dočekali!

Kristian Sirotich

.Radoslav Rogina i Josip Rumac/Foto PIXSELL

.Radoslav Rogina i Josip Rumac/Foto PIXSELL

Meni osobno utrka izgleda malo lakša nego ona, primjerice, prošle sezone, ali zato bi mogla biti puno, puno zanimljivija jer su etape malo kraće i odgovaraju mojim vozačim karakteristikama - kaže biciklist s Veprinca



RIJEKA Sutra će iz Osijeka na put dugačak 1.022 kilometara krenuti biciklistička karavana što će ubuduće biti poznata pod imenom Cro Race, a u dosadašnja četiri izdanja ljudi su je imali prilike upoznati kao vrhunski sportski spektakl objedinjen pod imenom Tour of Croatia. No, za tvrtku Top Sport Events i njezinog osnivača Vladimira Miholjevića Tour of Croatia postao je stvar prošlosti, budućnost je okrenuta projektu koji će sutra zaživjeti i koji ni po čemu neće zaostajati za svim dosadašnjim izdanjima, štoviše po imenima sudionika mogla bi to biti jedna od najboljih utrka, ako ne i najbolja utrka do sada. Uostalom, niti jedno dosadašnje izdanje nije na startu imalo četiri World Tour momčadi (Bahrain Merida, Michelton Scott, Astana Pro Team, CCC Team), što samo po sebi ukazuje da će biciklistička završnica sezone u Hrvatskoj biti itekako praćena u svijetu. Među tim vedetama svjetske biciklističke scene svoje će mjesto imati i nekoliko hrvatskih biciklista, iskusni Radoslav Rogina član je znane slovenske momčadi Adria Mobil, Viktor Potočki vozi za Ljubljanu Gusto, a pod posebnim će povećalom nekako biti Josip Rumac, mladi biciklist iz Veprinca od ove sezone prilično uspješno nosi dres talijanske momčadi Androni Giocattoli – Sidermec.


– Svi smo čekali CRO Race i konačno smo ga dočekali – kaže Josip Rumac, koji će danas ujutro s momčadi krenuti put Osijeka. – Imao sam nekakvih sitnijih problema sa zdravljem, ali se nadam da će sve biti u redu. Spreman jesam, nadam se da će se sve razvijati u dobrom smjeru. Osjećaj je dobar, ali je teško znati dok utrka ne krene, dok se na licu mjesta ne osjeti kakva je forma iako bi, sudeći po treninzima, sve trebalo biti u najboljem redu. Dakle, samo se mogu nadati da osjećaj treninga neće zavarati. Doduše, ima malo i treme, jer doma nikad ne smiješ iznevjeriti.Ovogodišnje izdanje utrke koncipirano je manje-više slično kao i prijašnja izdanja, iako ima i nekoliko preinaka na koje su se organizatori morali odlučiti zbog termina u kojem se utrka održava.

– Meni osobno utrka izgleda malo lakša nego ona, primjerice, prošle sezone, ali zato bi mogla biti puno, puno zanimljivija jer su etape malo kraće i odgovaraju mojim vozačim karakteristikama. Daleko od toga da je lagan, recimo, trebat će preživjeti prvu etapu s hupserima i brdima. Generalno gledano, očekujem da će biti velikih prilika, nadam se već u drugoj, trećoj etapi u Makarskoj, onda u Crikvenici kada dolazi moj domaći kraj. Samo da nas vrijeme posluži. Za etapu u Makarskoj je najavljena kiša cijeli dan i mislim da će to biti jedna od težih etapa, da će se već tu puno toga odlučiti.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU