Prisilno mirovanje

Svi članovi natjecateljskog pogona PK Kantrida u samoizolaciji, pet plivača i jedan trener pozitivni

Ivana Vaupotić

Bazeni na Kantridi/Foto Arhiva NL

Bazeni na Kantridi/Foto Arhiva NL

Do iduće smo srijede u samoizolaciji - rekao je Dalibor Krebelj, trener Kantride



RIJEKA Dvadeset troje članova natjecateljskoga pogona Plivačkoga kluba Kantrida, koje je prošloga tjedna bilo na klupskim pripremama u Puli, a potom tijekom vikenda nastupilo na međunarodnom mitingu Mladost 2020 u Zagrebu, nalaze se u samoizolaciji s obzirom na to da su petero plivača i jedan trener pozitivni na koronavirus.


– Istina, do iduće smo srijede u samoizolaciji. Po povratku iz Zagreba saznali smo da je jedna naša plivačica pozitivna na koronavirus zbog čega smo se obratili liječnicima i svi otišli u samoizolaciju. Ta je plivačica zbog povišene temperature odmah napustila pripreme. Nakon nekoliko dana simptome koronavirusa razvili su jedan naš trener i nekoliko plivača, koji su odmah otišli na testiranje pa se ispostavilo da su i oni pozitivni – rekao je Dalibor Krebelj, trener Kantride, i upozorio na velik problem s kojim se suočavaju svi koji dolaze u doticaj s oboljelim osobama.


– Mi smo, čim je naša plivačica dobila pozitivan nalaz stupili u kontakt s liječnicima, no oni imaju različito tumačenje kontakata i mjera samoizolacije. Prema jednom dijelu liječnika, plivači su se mogli normalno vratiti u školske klupe i na bazen, prema drugome dijelu, odlazak u samoizolaciju uopće nije bio upitan. I to, vjerujem, mnoge zbunjuje. No, budući da je još nekolicina naših plivača razvila simptome bolesti, odlučili smo da bi bilo dobro da cijeli pogon koji je bio u ode u samoizolaciju – zaključio je Krebelj.