Incident na US Openu

‘Sve je toliko nenamjerno i krivo’: Je li Đoković zbog ovoga trebao biti diskvalificiran? Pogledajte VIDEO

P. N.

Novak Đoković/Foto Reuters

Novak Đoković/Foto Reuters

Organizatori su ga nakon kraćeg vijećanja izbacili s turnira, iako se odmah ispričao sutkinji



Novak Đoković  odbio je održati press konferenciju nakon izbacivanja s US Opena, gdje je u trenutku nesmotrenosti  i gubitka živaca zbog izgubljenog servisa napucao lopticu, koja je pogodila linijsku sutkinju.


Organizatori su ga nakon kraćeg vijećanja izbacili s turnira, iako se odmah ispričao sutkinji kojoj je pružena medicinska pomoć.


“U skladu s pravilnikom Grand Slama, nakon namjernog i opasnog udaranja lopte ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranja loptice sa zanemarivanjem posljedica, sudac US Opena diskvalificirao je Novaka Đokovića s US Open 2020 turnira. Đoković će izgubiti sve bodove koje je zaradio na US Openu i bit će novčano kažnjen sumom koju je dosad zaradio na turniru”, priopćili su organizatori.




Đoković se o incidentu oglasio putem svojeg Instagram profila napuisavši da je tužan zbog cijele situacije.


“Tužan sam i prazan nakon ove situacije. Provjerio sam sa sutkinjom i organizatorima kako se osjeća i hvala bogu, dobro je. Neizmjerno mi je žao što sam joj uzrokovao toliki stres. Toliko nenamjerno, toliko krivo. Neću objaviti njezino ime kako bih joj zaštitio privatnost.



Što se tiče diskvalifikacije s turnira, moram živjeti s tim, preboljeti razočarenje i sve ovo pretvoriti u lekciju da bih narastao kao igrač i čovjek. Ispričavam se organizatorima US Opena i svima koji su uključeni u turnir zbog svog ponašanja.



Zahvalan sam svom timu, obitelji i navijačima koji stoje iza mene kao čvrsta stijena. Uvijek su tu. Hvala vam, tako mi je žao”, napisao je Đoković na društvenoj mreži.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

This whole situation has left me really sad and empty. I checked on the lines person and the tournament told me that thank God she is feeling ok. I‘m extremely sorry to have caused her such stress. So unintended. So wrong. I’m not disclosing her name to respect her privacy. As for the disqualification, I need to go back within and work on my disappointment and turn this all into a lesson for my growth and evolution as a player and human being. I apologize to the @usopen tournament and everyone associated for my behavior. I’m very grateful to my team and family for being my rock support, and my fans for always being there with me. Thank you and I’m so sorry. Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser. Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve.


Objavu dijeli Novak Djokovic (@djokernole)



 


#Novak Đoković #Tenis #Us Open