Australian Open

Sudionicima Australian Opena bit će dozvoljeni treninzi za vrijeme obvezne karantene

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U Australiji je obavezna karantena za sve koje dolaze iz inozemstvaMELBOURNE Organizatori Australian Opena razmatraju mogućnosti koje bi omogućile sudionicima tog prvog grand slam turnira sezone da treniraju za vrijeme  dvotjedne karantene koja je obavezna za sve koji dolaze iz inozemstva, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Australskog teniskokg saveza Craig Tiley.


Zbog strogih kontrola australskih granica svi koji dolaze u Australiju iz inozmestva moraju provesti dva tjedna u karanteni u hotelima, dok veći broj australskih nedržavljana čak nemaju ni pravo ući u zemlju.


U pismu igračima Craig Tiley, koji je i direktor Australian Opena, istaknuo je kako Savez surađuje s vladom na tome da se osigura igračima da treniraju za vrijeme izolacije.
Centri za karantenu za igrače bit će uspostavljeni u određenom broju australskih gradova od početka prosinca, pojasnio je Tiley.


Pismo je na svom Twitter profilu objavio slovački tenisač Lukas Lacko, 180. na ATP ljestvici, te je uz njega napisao ironični komentar: ‘Prvi grand slam 2021. će biti zabavan, pretpostavljam”.


Melbourne, u kojem bi se od 18. do 31. siječnja sljedeće godine trebao održavati Australian open, ima na snazi karantenu od srpnja kako bi se spriječio drugi val koronavirusa.


Neka ograničenja, među kojima i policijski sat, ublažene su u ponedjeljak  jer je broj novih slučajeva pao na manje od dest prvi put od sredine lipnja.


Tiley je pokušao ohrabriti igrače da dođu u Australiju prije 14. prosinca te je dodao kako će Australski teniski savez pregovarati sa zrakoplovnim tvrtkama da osiguraju dovoljna broj komercijalnih letova ..