SP u podvodnom ribolovu

Stjepko Kesić treći uz najteži ulov prvoga dana SP-a u podvodnom ribolovu

Valentina Prokić

Sandi Peruško i Stjepko Kesić

Sandi Peruško i Stjepko Kesić

U ženskoj konkurenciji Malološinjanka Kristina Šiprak prvog dana natjecanja nije imala ulova



ARBATAX Stjepko Kesić, hrvatski reprezentativac u podvodnom ribolovu, završio je na trećem mjestu prvog od dva dana natjecanja na 32. Svjetskom prvenstvu u podvodnom ribolovu, koje se održava u akvatoriju Sardinije, u zoni grada Arbataxa. Kesić je tijekom petosatnog ribolova ulovio devet riba, tri šarga, pet škarpina i bijelu kirnju tešku 7.540 grama, koja je bila i najteži ulov dana, što mu je donijelo 19.026 težinskih bodova. Prvo mjesto pripalo je talijanskom ribolovcu Giacomu de Moli, koji je ulovio šarga, kavalu, dvije tabinje, sedam škarpina i bijelu kirnju za 21.432 boda. Treći je bio Španjolac Oscar Cervantes, koji je ulovio 14 riba, sedam škarpina, tri šarga i četiri kavale, teške 19.124 boda.


Drugi hrvatski natjecatelj Antonio Buratović završio je na 11. mjestu u konkurenciji 56 ribolovaca iz 19 zemalja sa četiri škarpine i dvije kavale, što mu je donijelo 8.428 bodova. Slaven Čubrić bio je četiri mjesta slabiji s tri ribe, šargom, kavalom i škarpinom teškima 5.042 boda. U postotnim bodovima iza De Mole sa 100 postotnih bodova je Cervantes sa 89,23, dok Stjepko Kesić ima 88,77 posto. U poretku nacija Hrvatska je četvrta iza Italije, Španjolske, Grčke i Hrvatske.


U ženskoj konkurenciji Malološinjanka Kristina Šiprak prvog dana natjecanja nije imala ulova, a vodeća je Španjolka Magdalena Sart Bonin. Natjecanje se završava danas, nakon petosatnog ribolova slijedi vaganje i proglašenje najboljih